Siirry sisältöön

​Hohtosiivet (3-5v)

Henkilökunta

Lastentarhanopettaja, kasvatustiet.kand. Eeva Lehtola-Hirvonen

Lähihoitaja Mari Lipponen

Lähihoitaja Sanna Niskanen

 

HOHTOSIIPIEN PÄIVÄJÄRJESTYS

 • 6.30-7.30           Päiväkoti aukeaa, kokoontuminen Sinisiipien ryhmässä
 • 7.30                    Siirtyminen omaan ryhmään
 • 7.30-8.15           Rauhallisia leikkejä, pelejä
 • 8.15                    Aamupala
 • 8.30-9.00           Aamupiiri: kalenteri, kirjan lukua, leikkejä, lauluja ym.
 • 9.00-10.00         Toimintahetki pienryhmissä, tarkemmat tiedot viikko-

   ohjelmassa         
 • 10.00-11.10      Ulkoilu
 • 11.20                  Ruokailu
 • 12.00-13.00      Lepohetki, sadun kuuntelua
 • 13.00-14.00      Lapset heräävät päiväunilta,  rauhallisia leikkejä, pelejä
 • 14.00                 Välipala
 • 14.15-14.45      Lukuhetki
 • 15.15-17.00      Ulkoilu

 

Hohtosiivet on jaettu kolmeen pienryhmään iän mukaan: Leppäkertut 2-3 v., Mehiläiset 3-4 v. ja Sudenkorennot 4-5 v. Aamupäivän toimintahetkellä työskentelemme pienryhmissä.

 

VIIKKO-OHJELMA

Jokaisella pienryhmällä on viikon aikana askartelua, liikuntaa, yhteinen lauluhetki ja vapaata leikkiä. Lisäksi 4-5-vuotiailla on kerran viikossa tehtäväpäivä. Nallematikkaa on jokaisella pienryhmällä joka kolmas viikko. Retkeilemme satunnaisesti lähikentällä ja –puistossa.

 

Tarkemmat tiedot toiminnasta löytyvät viikko-ohjelmasta ryhmän eteisen ilmoitustaululta.

 

TOIMINNASTA

Kädentaidot: Harjoittelemme kädentaitoja viikottain, esim. askartelua (leikkaamista, liimaamista), piirtämistä, maalaamista, muovailua, leipomista, puutöitä ym.

Musiikki: Ryhmän yhteinen lauluhetki on kerran viikossa. Laulamme ja leikimme myös päivittäin lukuhetkien yhteydessä.

Liikunta:  Sisäliikuntaa pidämme päiväkodin liikuntasalissa, ulkoliikuntaa läheisellä urheilukentällä tai päiväkodin pihalla. Käytämme erilaisia liikuntavälineitä monipuolisesti (pallot, vanteet, leikkivarjo, tasapainolaudat, trampoliini, mailat, tunneli, hernepussit ym.).

Liikunnassa noudatamme pääosin Turun kaupungin liikunnan vuosisuunnitelmaa.

 

JUHLAT

Koko päiväkodin yhteiset joulu- ja kevätjuhlat.

Muut kalenterin mukaiset juhlat.

Lasten syhtymäpäivät: Lapsi saa onnittelukortin ja hänelle lauletaan onnittelulaulu. Lapsi saa myös valita toivomusleikin. Uusien ohjeiden takia lapset eivät voi enää tuoda mitään tarjottavaa ryhmälle. 

HUOMIOITAVAA VANHEMMILLE

Käsien pesu: Vanhempien tulee huolehtia aamuisin siitä, että lapsi pesee kädet ennen ryhmään tuloa tai laittaa käsihuuhdetta. Käytössämme on LV-käsihuuhde. Päiväkodissa on tapana pestä kädet ennen ruokailua, wc:ssä käynnin jälkeen ja ulkoa tultaessa.

Ruokailu: Ruokailemme kahdessa ryhmässä. 4-5-vuotiaat saavat itse hakea tarjottavat ruuat ruokakärrystä. Pienemmille, 2-3-vuotiaille ruoka tarjoillaan pöytään. Aikuinen annostelee ruuan, mutta lapsi saa sanoa paljonko hän haluaa. Opetellaan maistamaan kaikkia tarjottavia ruokia. Korostamme kauniita ruokailutapoja. Ruokalista on nähtävillä eteisen ilmoitustaululla.

Vaatteet: Lapsella tulee olla erikseen säähän sopivat ulko- ja sisävaatteet sekä jalkineet. Sisäjalkineiksi sopivat tossut tai sandaalit. Lapsen vaatenaulakkoon on hyvä tuoda yksi vaatekerta varavaatteiksi. Katsottehan, että lapsellanne on sopivankokoiset kurahousut, kumisaappaat, sadetakki ja kurakintaat (ei vuorillisia kintaita, koska niitä on hankala saada kuivaksi). Villasukat on hyvä varata kumisaappaisiin ja kurakintaiden alle lapaset. Kuravaatteet voi kotiinlähtiessä jättää ulkona olevaan naulakkoon, jonka henkilökunta nostaa sisälle päivän päättyessä. Viikonlopuksi kuravaatteet voi viedä kotiin pesua varten.

Vaatteiden nimikointi: Muistakaa nimikoida lapsen KAIKKI vaatteet (myös sukat, käsineet ja jalkineet). Nimikoinnin voi tehdä nimikointinauhalla, tekstiilitussilla tai ompelemalla.

Oma lelu: Lapsi voi tuoda oman pehmeän unilelun päiväunille. Oman lelun viikko on n. kaksi kertaa lukukauden aikana (leluviikot ilmoitetaan tiedotteessa). Leluviikolla lapsi voi tuoda myös muita leluja.  Kaikki lelut eivät sovi päiväkotikäyttöön, joten miettikää tarkoin millaisia leluja kannattaa ottaa mukaan. Emme suosittele legoja, helposti rikkoutuvia tai hyvin pienikokoisia leluja. Erilaisia leikkiaseita (miekat, pyssyt, puukot, tikarit ym.) ei saa tuoda. Muistakaa nimikoida myös lelut.

Yhteistyö: Vanhemmat voivat keskustella kaikista lasta koskevista asioista luottamuksellisesti ryhmän henkilökunnan kanssa päivittäin. Järjestämme keskusteluajan lapsen varhaiskasvatussuuunnitelmasta vanhempien kanssa syksyllä ja keväällä. Huolehtikaa lasta hakiessanne, että henkilökunta huomaa lähtönne. Ilmoitattehan aina päiväkotiin lapsenne sairaus- ja muut poissaolot. Pitäkää osoite- ja puhelintiedot ajan tasalla.

Eteisen ilmoitustaulu: Seuratkaa ilmoitustaulua päivittäin. Siinä ilmoitamme tulevista tapahtumista ja huomioitavista asioista. Ilmoitustaululta löytyy esim. lasten toiminnan viikko-ohjelma, ryhmäjaot, ruokalista ja löytötavarat.

Päivitetty: 29.6.2017 9:07
Luotu: 18.8.2016 9:46