Siirry sisältöön

Turun yliopistollisen keskussairaalan seniorit ry

Turun yliopistollisen keskussairaalan Seniorit ry on Tyksistä eläkkeelle siirtyneiden tai siellä valtaosan työurastaan tehneiden yhdistys. Perustuva kokous oli 15.11.1999.

Yhdistyksessä toimivat jaostot järjestävät erilaisia tapaamisia. On hengellisten asioiden pohdintaa, liikuntaa eri muodoin, kirjallisuuteen perehtymistä ja kädentaitajat käsitöitä tehden.  Teatterimatkoja ja erilaisia kulttuuritapahtumia on järjestetty jäsenistön toiveita toteuttaen.

Yhdistyksen hallitus kokoaa jaostojen ehdotukset toimivaksi kokonaisuudeksi ja tiedottaa ohjelmatarjonnasta. Jäsenistön oma aktiivisuus vaikuttaa  siihen miten onnistunutta ja kiinnostavaa ohjelmaa on tarjolla. Kaikki jaostot esittelevät toimintaansa näillä sivuilla ja sieltä löydät tarkemmat tiedot jaostojen tarjonnasta. Yhdistyksen toiminnan periaatteena on olla avoin kaikille Tyksin eläkeläisille. Jäsenmäärämme oli v.2019 alussa noin 650.

Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoomme.

Ajankohtaista

Sihteerin lähettämä sähköpostiviesti (22.1.2020)

Hyvä Tyks seniori  

Ohessa muistutus  Tallinnan matkasta ja  tietoja helmi-maaliskuun tapahtumista.

TALLINNAN MATKA 17-18.5.
Tallinnan matkan toteutuminen edellyttää että saamme tammikuun aikana 30 ilmoittautunutta osallistujaa, mikä määrä varmistaa matkan toteutumisen . Sen jälkeenkin voi luonnollisesti ilmoittautua  mukaan, kunhan ensin on saatu varma  tieto 30 matkalle lähtijästä. Tästä määrästä puuttuu vielä muutamia. Jos Tallinnaan tutustuminen hyvässä ja luotettavassa seurassa kiinnostaa, varaa reippaasti matkasi jo nyt !
Matkalla mukana koko ajan oma bussi Turusta lähtien , majoittuminen kahden hengen huoneissa Tallinnan keskustan hotellissa. Aamiainen laivalla. Teemaopastuskierros Tallinnassa. Yhteinen illallinen. Mahdollisuus nähdä La Traviata Ooppera Estonia teatterissa. Lähtö 17.5. sunnuntaina aamulla Turusta ja paluu maanantaina 18.5.  illalla. Tarkempi ohjelma varmistuu kevään aikana. Matkan hinta n. 240 € / henkilö 2 hh huoneessa, ei sisällä oopperalippuja. Ilmoittaudu siis tammikuun loppuun mennessä Mirjalle, mirja.hovirinta(a)gmail.com tai 0505590162. Kerro nimesi, matkakumppanisi nimi ja myös syntymäajat tarvitaan. Kerro myös haluatko liput La Traviata oopperaan. Kun matka varmistuu, eli tarvittava 30 henkeä on ilmoittautunut, keräämme 40€ varausmaksun osallistujilta. Pidä kiirettä!

KOSKA JÄSENKIRJEEN HIDAS AIKATAULU RAJOITTAA NOPEASTI TOTEUTETTAVIEN TAPAHTUMIEN  JA RETKIEN TIEDOTTAMISTA, KÄYTÄMME JATKOSSA  ENENEVÄSTI SÄHKÖISTÄ TIEDOTTAMISTA . TOIVOMUS ON ETTÄ SÄHKÖISEN TIEDOTTAMISEN PIIRISSÄ OLEVAT KERTOVAT TULEVISTA TAPAHTUMISTA NIILLE YSTÄVILLEEN JOTKA  EIVÄT OLE MUKANA SÄHKÖISESSÄ JAKELUSSA. SEURAAVA JÄSENKIRJE POSTITETAAN HELMIKUUN  PUOLENVÄLIN JÄLKEEN JOTEN AIKATAULUSYISTÄ KERROMME JO TÄSSÄ LÄHIAJAN TULEVISTA TAPAHTUMISTA.

KE 26.2.TURUN TAIDEMUSEO KLO 14
 Tyksin  Seniorit tarjoaa jäsenilleen opastetun kierroksen Turun taidemuseon näyttelyyn Löytöretkiä. Näyttely sisältää kattavan otoksen Lars Göran Johanssonin taidemuseolle lahjoittamasta 500 taulun kokoelmasta. Sen monisärmäisyys kertoo keräilijän liikkuvasta elämäntavasta ja kiinnostuksesta ajan ilmiöihin. 1970-luvulla lääkärin ja tutkijan työ vei Johanssonin Yhdysvaltoihin, mikä syvensi hänen suhdettaan abstraktiin taiteeseen. Sittemmin Suomeen ja Ranskaan asettuneen keräilijän kokoelma on karttunut mm. pohjoismaisella ekspressiivisellä maalauksella ja nykyvalokuvalla.  Jokainen maksaa sisäänpääsyn itse joko museokortilla tai seniorihintaan 7 €.Opastuksen tarjoaa siis yhdistys .Ilmoittautumiset Mirjalle 20.2. mennessä mirja.hovirinta(a)gmail.com  tai 0505590162 .
HUOM!!!!!! Emme käytä enää@merkkiä kirjoitetuissa sähköpostiosoitteissa, vaan se korvataan a-kirjaimella .

TO  5.3 2020 KLO  18 ALKAA KUPLIVA ILTA VIINILLE-RAVINTOLASSA,HUMALISTONKATU 6 
Illan aikana vertaillaan sommelierin johdattelemana eri menetelmillä valmistettuja kuohuviinejä, sekä Euroopan tuotantoa uuteen maailmaan; Prosecco Italiasta, valkoinen Cava Espanjasta, Sekt Saksasta, Sauvignon Blancista valmistettu kuohuva Uudesta-Seelannista ja tietenkin aito Samppanja. Arvioidaan myös muita kuohuviinejä suhteessa Samppanjaan. Mikä tekee Samppanjasta kuohuvien kuninkaan? Juomien lisäksi tarjolla on Kotitekoista uunilämmintä piirasta, Kuohuviin sovitetut 4 - lajin runsaat juustotarjottimet,  Hedelmiä ja lisukkeita,  Vaaleaa leipää.  Kokonaisuuden hinta on 65 €
Ilmoittautumiset 23.2.2020 mennessä Erjalle p. 0400 969 163 tai erja.lankinen(a)gmail.com . Maksut  heti 23.2. mennessä yhdistyksen tilille FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen ehdottomasti viitenumeroa 50320206.

KE 11.3. TOISENLAINEN HELSINGIN RETKI  KOHTEENA  MM.  DESIGNMUSEO
Retki on vielä työn alla , mutta koska ilmoittautumisaika tulee jäämään lyhyeksi,niin tässä kerrotaan jo keskeiset tiedot  retkestä. Alkumatkasta perinteinen aamiainen Lohjan ABC huoltoasemalla. Helsingissä menemme ensimmäiseksi Designmuseoon tutustumaan   Keräilijät ja kokoelmat –näyttelyyn. Näyttely tuo esille yksityiskeräilijöiden designkokoelmia , mm kauppaneuvos Kyösti Kakkosen kokoelmaa jossa on  runsaasti Gunnel Nymanin muotoilua. Näyttely tutustuttaa ensi kertaa myös suomalaissyntyisen Chaim Poju  Zabludowiczin ja puolisonsa   designkokoelmaan . Toinen näyttely Designmuseossa  johon tutustumme, on Hyvissä käsissä  näyttely . jossa neljä nykymuotoilijaa  tutustui ensin Suomen Käsityön Ystävien arkistoon ja sen pohjalta loivat uusia  teoksia ja tuotteita. Lounastamme Sea Horsen legendaarisessa taitelijoiden ja kulttuuriväen suosimassa ravintolassa. Tutustumme upeaan  1891 valmistuneeseen Johanneksen kirkkoon joka on Suomen suurin kivikirkko. Alttaritaulun  Taivaallinen ilmestys on maalannut  Eero Järnefelt. Lopuksi menemme vielä Arkkitehtuurimuseoon missä on esillä Alvar Aallon suunnittelusta kertova  näyttely, joka avaa arkkitehtuurin yhteyttä  ympäröivään maisemaan ja luontoon.  Kaikki retken kohteet ovat  samalla alueella .  ilmoittaudu 3.3.mennessä Heimolle  heimo.kumlander(a)gmail.com tai puh 040 5934021. Ilmoita samalla mahdolliset  ruokarajoitteet. Retken hinta on 60 € / henkilö ja museokortilla 47 €/ henkilö.  Maksa retken hinta viimeistään 3.3. yhdistyksen tilille
FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen 
ehdottomasti  viitenumeroa 110320201

                        Tyksin senioreiden hallituksen puolesta Taru                                                                               Taru Luukkala-Viitanen,sihteeri


Tyksin Seniorien keväinen matka Tallinnaan 17-18.5.2020

Maisemakuva Tallinnasta.

Lähde mukaan keväiselle retkelle Tallinnaan yksin tai ystävien kanssa. Ilmoittaudu jo tammikuun aikana, jotta saamme matkatoimiston kanssa tarvittavat varaukset tehtyä.

Matkalla mukana koko ajan oma bussi, majoittautuminen kahden hengen huoneissa Tallinnan keskustan hotellissa. Aamiainen laivalla. Teemaopastuskierros Tallinnassa. Yhteinen illallinen. Mahdollisuus nähdä La Traviata Ooppera Estonia teatterissa.

Lähtö 17.5. sunnuntaina aamulla Turusta ja paluu maanantaina 18.5. illalla.

Tarkempi ohjelma varmistuu kevään aikana.

Matkan hinta n. 240 € / henkilö 2 hh huoneessa, ei sisällä oopperalippuja.

Ilmoittaudu siis tammikuun loppuun mennessä Mirjalle, mirja.hovirinta(a)gmail.com tai 050 559 0162. Kerro nimesi, matkakumppanisi nimi ja myös syntymäajat tarvitaan. Kerro myös haluatko liput La Traviata oopperaan.

Kun matka varmistuu, eli tarvittavat 30 henkeä on ilmoittautunut, keräämme 40€ varausmaksun osallistujilta. Pidä kiirettä!

                                        ********************************************

Syyskuun jäsenkirjeen voit lukea tästä!  
Seuraava jäsenkirje ilmestyy helmikuussa!

Mikäli jäsenkirje ei tavoita Sinua, vaikka olet Tyks Seniorit ry:n jäsen, ilmoita sihteerille tyksseniorit.sihteeri(a)gmail.com 

                                       *********************************************

Tunturi Jukolan tilannetta voi tiedustella Henna-Maija Ihanderilta,

Henna-Maija.Ihander(a)tyks.fi tai puh. 02 313 3229.
Varaustilanne on päivitetty "Tiedottaminen"-sivulle 13.1.2020.
Metsä- ja Tunturi-Jukolaan liittyvät kattavammat tiedot ovat "Tiedottaminen" -sivulla.


Yhdistyksessä toimivat jaostot 


Päivitetty: 22.1.2020 14:18
Luotu: 18.8.2014 14:48