Siirry sisältöön

Hengellinen piiri

Piiri kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai A-sairaalan Hiljaisessa huoneessa pääsisäänkäynnin vieressä. Lähtökohtana on, että tutkimme joka kerran Raamattua ja yhdessä pohdimme sanoman merkitystä. Kokoontumisen kesto kerralla noin tunti. Ella ottaa mielellään vastaan toivomuksia, mitä osallistujat haluavat kokoontumisilta.

Ryhmän vetäjä Ella Raali. ella.raali@gmail.com  puh 050 5625119. 

Syyskauden tapaamiset A-sairaalan Hiljaisessa huoneessa 10.9., 8.10., 12.11. ja 10.12.2019
Uusi kausi alkaa 7.1.2020
       

                                                        Tervetuloa mukaan !


Hengellisen piirin toiminta vuosina 2007-2015

TYKS-Seniorien Hengellinen piiri perustettiin yhdistyksen vuosikokouksessa 2007 ja piirin vetäjiksi nimettiin eläkkeelle siirtyneet sairaalapastori rovasti Marja-Leena Meller-Mattila ja anestesialääkäri professori Matti Salo. Piiri kokoontui lukukausien aikana joka toinen tiistai A-sairaalan Hiljaisessa huoneessa klo 12-13. A-sairaalan korjauksen aikana kokoontumispaikkana oli T-sairaalan Hiljainen huone. Osanottajia on ollut vaihtelevasti neljästä seitsemään, vierailijoita ollessa jopa parikymmentä. Pääsiäisviikolla on rovasti Marja-Leena Meller-Mattilan johdolla pidetty Hirvensalon Taidekappelissa pääsiäisviikon hartaustilaisuus, jossa osanottajia on ollut kolmisenkymmentä.

 Piirissä on käyty läpi useita Raamatun kirjeitä keskustellen niiden pohjalta, miten ymmärrämme niiden sanoman omassa tilanteessamme tässä ja nyt.  Vanhan Testamentin puolelta on käyty läpi Sananlaskujen kirja ja Uuden Testamentin puolelta Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen evankeliumit, Apostolien teot, Paavalin kirjeet roomalaisille, korinttolaisille,  filippiläisille ja efesolaisille sekä Pietarin ja Johanneksen kirjeet. Tilaisuudet on aloitettu ja lopetettu rukouksella ja virrellä.

Vierailijoina piirissä ovat olleet luostarissa pääosan elämästään viettänyt sisar Helvi Pulla, kongolainen pastori Assumani Marko Mbozi ja lähetyslääkäri Veikko Reinikainen.

Toimittuaan yhdeksän vuotta Hengellinen piiri jäi tauolle 31.12.2015, koska uusia vetäjiä ei löytynyt edellisten jouduttua jättämään vetovastuun. Tilannetta seurataan ja rovasti Marja-Leena Meller-Mattilan johdolla pidetään edelleen pääsiäisviikon hartaustilaisuus. 

 Matti Salo

LInkkejä     Ev.lut.srk   Turun seurakunnat ,  Ortodoksinen seurakuntaKatollinen kirkko, Pelastusarmeja ,Kansanlähetys , Helluntaiseurakunta  

Vapaaseurakunta , Baptistiseurakunta , Adventtiseurakunta


Hengellinen piiri 3.jpg P9153759-4.JPG

Hengellinen piiri 8.12.2015 Tämän kokoontumisen jälkeen piiri jäi tauolle.

Uudelleen piiri on alkanut kokoontua 2017 syksystä alkaen.

Päivitetty: 11.9.2019 13:50
Luotu: 22.10.2014 13:52