Siirry sisältöön

​Näyttelyt

​Turun Lasarettimuseon perusnäyttely

Turun Lasarettimuseon neljässä huoneessa esitellään niin Turun yliopistollisen keskussairaalan kuin lääketieteen ja hoitotyön historiaa.

Tyksin historiaa esitellään sanoin ja kuvin 1750-luvulla perustetusta Turun lasaretista alkaen. Omissa huoneissaan on esillä lääkärin vastaanottoon, potilashuoneisiin sekä potilas- ja laboratoriotutkimuksiin liittyvää esineistöä.

Turun Lasarettimuseo, Kiinamyllynkatu 4–8, rakennus 13, Turku

Näyttelyyn voi tutustua museon aukioloaikoina sekä sopimuksesta, tiedustelut museonhoitaja Anna-Maria Niinikoski 050 571 4030 tai anna-maria.niinikoski@tyks.fi


KÄSITYÖTÄ JA LÄÄKETIEDETTÄ

Käsityömuseo Miilan ja Turun Lasarettimuseon yhteisnäyttely

Mitä yhteistä on käsityöllä, lääketieteellä ja hoitotyöllä? Ensi näkemältä ehkä hyvin vähän, mutta tarkemmin ajateltuna yhteistä löytyy paljonkin. Kädet ja kädentaidot ovat monella tavalla tärkeässä asemassa sekä lääkärin ammatissa että hoitotyössä.
Käsityötä ja lääketiedettä -näyttely nostaa esille joitakin yhtymäkohtia ja esittelee käsityön merkitystä hoitotyössä.

Näyttely on esillä Tyksin T-sairaalassa 3. kerroksen näyttelytilassa (TG3) vuoden loppuun asti.
Katso  esite

lasarettimuseon-potilashuone.jpg

 

 

 

 

 

 

 museo2.jpg

​Paimion sairaala

Alvar Aallon suunnittelemaan sairaalaan pääsee tutustumaan opastetulla kierroksella, jonka aikana nähdään mm. alkuperäisiä huonekaluja, lamppuja sekä tuberkuloosin hoitoon liittyvää välineistöä. Sairaalaan on sisustettu potilashuone sekä alkuperäisessä 1930-luvun asussa että 1970-luvun remontin jälkeinen huone.

Paimion sairaala, Alvar Aallontie 275, Paimio

Opastustiedustelut Karoliina Vitikainen 044 977 8981 mkvitikainen@gmail.com.

1970-l-potilashuone-Paimiossa.jpg

​Loimaan vitriininäyttely

Loimaan sairaalan vitriineissä esitellään sairaalan historiaa sekä vanhoja hoitovälineitä ja hoitajien asuja sekä toimistovälineitä.

Loimaan sairaala, Seppälänkatu 15–17, Loimaa

Näyttelyvitriinit sijaitsevat neljännessä kerroksessa 5A4A, osasto 2. Näyttelyyn pääsee tutustumaan päivittäin, mieluiten vierailuaikana klo 13–19.

Loimaan-vitriini.jpg

  

 

 

  

  

 

Päivitetty: 4.4.2016 14:57
Luotu: 27.3.2015 12:52