Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
maalis 06
Taloutemme suunta on kääntynyt parempaan

​Viimeisen kolmen vuoden aikana suuri huolemme on kohdistunut talouteemme. Olemme olleet selvästi Suomen velkaisin sairaanhoitopiiri, ja meillä on ollut myös edellisiltä vuosilta kertynyttä alijäämää.

Nyt pystyimme vähentämään velkataakkaamme 30,3 miljoonalla eurolla. Samalla saatoimme supistaa alijäämiämme talousarvion mukaisesti kolmella miljoonalla eurolla. Keinonamme on ollut toimintakulujen kasvun taittaminen.

Vuonna 2012 toimintalukujemme vertailukelpoinen vuosikasvu oli 5,0 prosenttia, vuonna 2013 se oli 3,0 prosenttia, ja nyt vuonna 2014 enää 2,2 prosenttia. Tämä on pitänyt kuitenkin tehdä ehdottomasti niin, ettei potilaiden hyvä hoito vaarannu.

Toisaalta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin palveluiden käyttö kasvoi viime vuonna selvästi. Potilaskohtaiset kustannukset alenivat ja velkaantuminen pysähtyi. Hoitamiemme potilaiden määrä kasvoi 4,1 prosenttia edellisestä vuodesta.

Olemme aloittaneet sellaisia rakenteellisia uudistuksia, joita myös tilapäisesti keskeytyneellä sote-uudistuksella tavoitellaan. Järjestimme vuonna 2013 Tyksin potilaiden hoidon uudella tavalla, kun siirryimme perinteisistä klinikoista potilaan hoidettavien ongelmien perusteella muodostettuihin toimialueisiin. 

Nyt viime vuonna eri potilaiden määrä kasvoi Tyksissä 5,2 prosenttia, mutta potilasta kohti lasketut hoitokustannukset kuitenkin alenivat 2,3 prosenttia.

Potilaiden hyvään hoitoon ei riitä vain hyvä talous. Taloutemme vakaus on kuitenkin välttämätöntä, jotta voimme varmistaa yhdenvertaiset ja kustannustehokkaat palvelut koko maakunnan väestölle.

O-P Lehtonen
sairaanhoitopiirin johtaja

 

 

Kommentit

Tähän viestiin ei ole lisätty kommentteja.

Blogia kirjoittaa
sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen