​Sairaanhoitopiirin influenssaraportti viikolla 7

Influenssaepidemian aktiivisuus VSSHP:n alueella on pysynyt edelleen matalana, samoin koko maassa (THL, ajantasainen influenssakatsaus). Pääasiassa löydökset ovat A-influenssaa. Myös muualla Euroopassa influenssaepidemian aktiivisuus on pysynyt matalana suurimmassa osassa maita (ECDC:n influenssaraportti). Lähes kaikissa maissa vallitseva virus on A-influenssavirus (H1N1 tai H3N2).

Kuvaaja A-influenssatapauksista VSSHP:n alueella eri influenssakausina.Kuvaaja RSV-tapauksistsa VSSHP:n alueella eri influenssakausina.

A-influenssan vuoksi hoidossa olleiden potilaiden määrät ovat kasvaneet neljällä. RSV:ta sairastavien potilaiden määrät kasvoivat 16:lla, enimmäkseen lapsia.

Sairaalahoidossa on A-influenssan takia ollut 40 aikuista ja 8 lasta ja RSV:n takia 27 aikuista ja 51 lasta.

Kuvasta nähdään, että hengitystieinfektioiden vuoksi Tyksin ja lähisairaaloiden päivystyspisteisiin tehtyjen käyntien määrät ovat pysyneet melko muuttumattomina:

Kaavio kaikista käynneistä VSSHP:n päivystyspisteissä 2019-2020 hengitystieinfektioiden vuoksi.

Tyksin kliinisen mikrobiologian laboratorion ja ArcDia Oy:n epidemiologisen mariCloud-tilannekuvan perusteella hengitystielöydöksissä on ollut yhtä paljon A-influenssaa ja RSV:tä. Influenssalöydösten määrä on jonkin verran lisääntynyt.

Influenssaepidemian aktiivisuus on ollut matalaa, mutta on mahdollista, että aktiivisuus kasvaa hiihtoloman alkaessa. RSV-kausi on selvästi viime talvea aktiivisempi.


Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö

Tyks / VSSHP

Muokattu : 12.2.2020 13:30
Luotu : 12.2.2020 13:01