​Kuvilla iloa potilastiloihin Salon sairaalaan

Salon kansalaisopiston aikuiset taideopiskelijat ovat toteuttaneet pienen taidevaltauksen, jossa itse tehdyt taidekuvat levittäytyvät Tyks Salon sairaalan sisätautiosastolle ja lääkehoitopoliklinikalle. Sairaalan tiloihin sopivia teoksia alettiin kerätä keväällä. Mukaan tarjotuista piirustuksista, maalauksista ja valokuvista valittiin esille ripustettavat työt, jotka aiheensa ja materiaalinsa puolesta sopivat potilastiloihin.

ryhmäkuva_web.jpg

Kuvassa: Yhdeksän taiteilijaa vasemmalta Liisa Halonen, Varpu Saari, Anneli Jalonen, Marjaleena Hirvonen, Marja Bergen, Tellervo Nieminen, Kerttu Nokkala, Pirkko Rannikko, Irmeli Ojala ja Salon kansalaisopistosta Jaana Saario, joka on yhdessä opiskelijoiden ja sairaalahenkilökunnan kanssa, valinnut teoksia sairaalaan.

Projektin tarkoituksena on tuoda iloa sairaalan osastoille. Sisätautiosasto valikoitui oivalliseksi tilaksi, sillä sen remonttia odotetaan tulevina vuosina. Taideopiskelijoiden työt ovat osastolla lainassa tulevaan remonttiin saakka. Remontin alkaessa teokset palautetaan takaisin tekijöilleen. Projektissa on mukana 13 tekijää ja heidän 26 teostaan.

 Liisa-Halonen_web.jpg

 Kuvassa: Liisa Halonen on maalannut kolme sinistä maisemaa.

Konjakki_web.jpg

Kuvassa: "Terveydeksi" on Janne Ahasen maalama taulu.

 Soili-Kirjonen_web.jpg

Kuvassa: Soili Kirjosen työhuoneessa odottaa Ari Kymäläisen valokuva jäätyneestä saippuakuplasta ripustamista.

 Marjaleena-Hirvonen_vainajien-huone_web.jpg

Kuvassa: Vainajien huoneessa on Marjaleena Hirvosen taideteos "Alkuräjähdys". Ylihoitaja Soili Kirjonen sanoo, että huoneessa ei voi olla uskontoon liittyviä symboleita.

 Milla-koira_web.jpg

Kuvassa: "Milla" on Marja Koskisen maalaama taulu. "Nyt me voidaan kannustaa kuntouksessa olevia potilaita kävelemään koiralle asti", sanoo ylihoitaja Soili Kirjonen.

 

Teksti ja kuvat: Nadine Karell

 

 

Muokattu : 29.8.2018 10:10
Luotu : 24.8.2018 16:04