Mikko Pietilä ehdolla johtajaylilääkäriksi

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin hallitus päätti 27.3.2018 esittää kuntayhtymän valtuustolle, että sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaylilääkäriksi valitaan dosentti Mikko Pietilä ja että hänen kokonaispalkakseen vahvistetaan 11 300 euroa kuukaudessa. Valtuusto päättää valinnasta ylimääräisessä kokouksessaan 24.4.2018.

Mikko Pietilä

Mikko Pietilä (kuvassa) on toiminut Tyksin Sydänkeskuksessa Sepelvaltimohoidon vastuualueen johtajana vuodesta 2013 ja osastonylilääkärinä vuodesta 2015.

Hän sai kardiologian dosentin pätevyyden vuonna 2015, valmistui kardiologian erikoislääkäriksi 2003 ja sisätautien erikoislääkäriksi 1999. Lääketieteen tohtoriksi hän väitteli vuonna 2002. Hän suorittaa parhaillaan Aalto-yliopiston Johtaminen terveydenhuollossa -kurssia, joka päättyy kevään 2018 aikana.

– Mikko Pietilä valittiin kokonaisarvion perusteella vahvasta hakijajoukosta. Hänen hyvät vuorovaikutus- ja verkostoitumisosaamisensa sekä monipuolinen kokemus vaikuttamistehtävissä vakuuttivat hallituksen. Mikko vahvistaa sairaanhoitopiirin johtoryhmää omalla osaamisellaan ja siten edesauttaa erikoissairaanhoidon kehittämistä tässä haastavassa tilanteessa, hallituksen puheenjohtaja Piia Elo toteaa.

Johtajaylilääkärin virkaan haki 14 henkilöä. Hakemusten ja haastattelujen perusteella valintatyöryhmä lähetti henkilöarviointeihin Mikko Pietilän lisäksi Tyksissä työskentelevät toimialuejohtaja Sirkku Jyrkkiön ja vastuualuejohtaja Jaakko Rinteen.

Tyksin sairaalajohtaja Petri Virolainen on hoitanut toimintasäännön mukaisesti johtajaylilääkärin virkaa oman toimensa ohessa huhtikuusta 2017 alkaen, jolloin virassa ollut Samuli Saarni siirtyi toisen työnantajan palvelukseen.

 

Huomautus: Tämä on toimituksellinen tiedote VSSHP:n hallituksen kokouksesta. Esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan internet-osoitteessa http://vsshp.ktweb.fi

Muokattu : 4.10.2019 11:58
Luotu : 27.3.2018 13:43