Tyks Naistenklinikalla otettu käyttöön digihoitopolku endometrioosin hoidossa

Digihoitopolun tärkein tehtävä on tarjota potilaalle luotettavaa, monipuolista ja ajantasaista tietoa endometrioosista, sen hoidosta ja esimerkiksi vaikutuksesta hedelmällisyyteen.
 
Polulle on kerätty runsaasti tietoa potilaan itsehoidon tueksi esimerkiksi kivun hoidossa.
– Tietoa voi hakea itselle sopivaan aikaan ja siihen voi tutustua omaan tahtiinsa. Sitä voi rauhassa palastella itselleen sopivaksi. Digihoitopolkumme tarkoitus tukea on potilasta ja myös hänen läheisiään, erikoislääkäri Pia Suvitie sanoo.
Lisäksi digihoitopolun tehtävä on myös helpottaa potilaan yhteydenpitoa ammattilaisiin.  
– Potilas voi lähettää polulla viestin ammattilaiselle ja kysyä neuvoa mieltä askarruttavissa, kiireettömissä asioissa, Suvitie jatkaa.
Digihoitopolun palvelut ovat helppokäyttöisiä ja joustavia.

 erikoislääkärit Carita Edgren, Kirsi Joronen ja Pia Suvitie sekä kätilö Tiia Sainio
Kuvassa Tyks Naistenklinikan endometrioositiimistä erikoislääkärit Carita Edgren, Kirsi Joronen ja Pia Suvitie sekä kätilö Tiia Sainio, joka toimii digihoitopolun pääkäyttäjänä. Tiimiin kuuluu myös muita kätilö/sairaanhoitajia.

Tietoa omahoidon tueksi 

Tyksin endometrioosipolkua tarjotaan potilaille, jotka ovat ensimmäistä kertaa saaneet lähetteen Tyksiin endometrioosiepäilyn tai hiljattain todetun endometrioosin vuoksi.
Polulta löytyy tietoa, itsehoito-ohjeita sekä kyselyjä omahoidon tueksi. Palvelun avulla voi aktivoitua hoidon suhteen jo vastaanotolle pääsyä odotellessa.
Kirjautuminen tapahtuu joko tietokoneella tai mobiililaitteella, palvelu vaatii vahvan tunnistautumisen.

Tyksin endometrioosipolun etusivu Terveyskylässä

Tyksin endometrioosipolku löytyy Terveyskylästä.

Luotettava kanava kiirettömiin kysymyksiin

Viestit-toiminnon avulla yhteydenpito hoitohenkilökuntaan on sujuvaa, turvallista ja luotettavaa. Viesteihin vastataan kerran viikossa, joten palvelu on tarkoitettu vain kiireettömien asioiden hoitoon.
Usein kysytyt kysymykset –osioon on kerätty tuhti tietopaketti, josta on mahdollista löytää vastauksia mieltäsi askarruttaviin asioihin helposti ja nopeasti.

Teksti ja kuva: Mia Pohjaranta

Muokattu : 24.2.2020 15:44
Luotu : 24.2.2020 15:35