​Video vastasyntyneiden perhekeskeisestä tehohoidosta:

Tyksin keskola tukee matkalla vanhemmuuteen

Tyksin vastasyntyneiden teho-osastosta on julkaissut videon tuoreille vanhemmille. Video kertoo osaston toiminnasta, esittelee henkilökuntaa ja opastaa vanhempia osallistumaan lastensa hoitoon myös sairaalassa.

Tyksin vastasyntyneiden teho-osaston pienillä potilailla voi olla esimerkiksi hengitysvaikeuksia, keltaisuutta tai matalat verensokeriarvot. Hoitoaika vaihtelee yleensä muutamasta päivästä viikkoihin. Pisimpään hoitoa tarvitsevat ennenaikaisina syntyneet keskosvauvat, jotka voivat tarvita keskolan hoitoa kuukausiakin.

Vauva hoitopedillä

Osastolla tuetaan vahvasti vanhempien roolia sairaiden vastasyntyneidensä hoidossa. Vanhempia rohkaistaan osallistumaan vauvojensa hoitoon ja hoitokokouksiin. Kosketus, lohdutus ja vaipanvaihto ovat vauvalle tärkeää läheisyyttä. Perhehuoneet antavat mahdollisuuden viettää tärkeää aikaa oman perheen kesken.

Videosta on valmistettu suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset versiot.

Tyksin keskola on yksi Tyksin viidestä huippuosaamiskeskuksesta. Tyksin keskolan hoitotulokset ovat kansainvälistä huippuluokkaa ja henkilökuntamäärään nähden sillä on paljon laadukasta tutkimusta. Keskolan henkilökunnan tekemällä tutkimuksella on kehitetty sekä Tyksin että koko Suomen keskosten hoitoa. Yksiköllä on pienestä koostaan huolimatta koulutusvientiä kotimaassa ja ulkomaille. Siellä hoidetaan ja tutkitaan sekä muista sairaanhoitopiireistä että ulkomailta lähetettyjä potilaita.

Katso video tästä.

Lue lisää Tyksin keskoshoidosta tästä.

Lue tutkimustiedote perhehuoneiden merkityksestä tästä.

 

Teksti: Tuula Vainikainen

 

 

Muokattu : 7.11.2018 11:17
Luotu : 19.2.2018 14:06