​Sairaanhoitopiirin influenssaraportti viikolla 8

Influenssaepidemian aktiivisuus VSSHP:n alueella on hieman noussut, samoin koko maassa (THL, ajantasainen influenssakatsaus). Löydökset ovat pääasiassa A-influenssaa. Myös muualla Euroopassa influenssaepidemian aktiivisuus on hieman lisääntynyt (ECDC:n influenssaraportti). Lähes kaikissa maissa vallitseva virus on A-influenssavirus (H1N1 tai H3N2).

Kuvaaja A-influenssatapauksista VSSHP:n alueella eri influenssakausina.Kuvaaja RSV-tapauksista VSSHP:n alueella eri influenssakausina.

A-influenssan vuoksi hoidossa olleiden potilaiden määrät ovat kasvaneet 14:llä. RSV:ta sairastavien potilaiden määrät kasvoivat 23:lla, enimmäkseen lapsilla.

Sairaalahoitoa on tarvinnut A-influenssan takia 54 aikuista ja 8 lasta sekä RSV:n takia 36 aikuista ja 65 lasta.

Kuvasta nähdään, että hengitystieinfektioiden vuoksi Tyksin ja lähisairaaloiden päivystyspisteisiin tehtyjen käyntien määrät ovat pysyneet melko stabiileina:

Kaavio kaikista käynneistä VSSHP:n päivystyspisteissä 2019-2020 hengitystieinfektioiden vuoksi.

Tyksin kliinisen mikrobiologian laboratorion ja ArcDia Oy:n epidemiologisen mariCloud-tilannekuvan perusteella hengitystielöydöksissä on ollut eniten A-influenssaa ja RSV:tä. Influenssalöydösten määrä on jonkin verran lisääntynyt. 

Influenssaepidemian aktiivisuus on ollut toistaiseksi matala, mutta RSV-kausi on selvästi viime talvea aktiivisempi.


Sairaalahygienia- ja infektiontorjuntayksikkö

Tyks / VSSHP

Muokattu : 19.2.2020 13:22
Luotu : 19.2.2020 12:58