Varsinaissuomalaisten laboratoriotulokset saa nyt kattavasti Omakanta-palvelun kautta

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin laboratorioiden asiakkaat saavat nyt laboratoriotutkimustensa tulokset suoraan Omakanta-palveluun. Tuloksia on siirretty Omakantaan 19.12.2016 alkaen.

Laboratoriotulokset näkyvät Omakanta-palvelussa muutamassa minuutissa ja ruuhka-aikoinakin muutamissa tunneissa tuloksen valmistumisen jälkeen.

Eräissä tilanteissa tulokset julkaistaan tarkoitukselle viiveellä. Esimerkiksi kun selvitellään vakavan sairauden mahdollisuutta, tulokset julkaistaan Omakantaan vasta, kun lääkäri on keskustellut tulosten merkityksestä potilaansa kanssa.

Myös alle 10-vuotiaan lapsen huoltaja näkee nykyään lapsensa potilaskertomustiedot Omakantaan kirjautuessaan. Nämä tiedot ovat näkyneet elokuusta 2016 lähtien.

Vuoden 2017 aikana odotetaan käyttöön lisäratkaisuja, jotka mahdollistavat 10–17-vuotiaiden ja asiointivaltuutuksen saaneen läheisen Omakanta-palvelun käytön.

Toisen puolesta asioinnin etenemisestä saa lisätietoa THL sivustolta  www.thl.fi/fi/web/tiedonhallinta-sosiaali-ja-terveysalalla/tietojarjestelmapalvelut/kansallinen-palveluarkkitehtuuri/puolesta-asiointi.

omakanta-logo.png 

Omakanta-palvelu: www.kanta.fi/omakanta

Muokattu : 21.12.2016 11:48
Luotu : 21.12.2016 11:44