Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Läntisen Syöpäkeskuksen toiminta

Syöpäkeskus on uudenlainen tapa järjestää syövän hoitoa ja tutkimusta Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit sekä Turun yliopisto perustivat verkostomaisen Tyks Syöpäkeskuksen syksyllä 2015. Toimintaa vahvistettiin uudella Läntisen syöpäkeskuksen perustamissopimuksella vuoden 2017 lopulla.

Läntinen syöpäkeskus kuuluu Suomeen aiemmin perustettuun Kansalliseen syöpäkeskukseen (FICAN) yhtenä sen viidestä alueellisesta syöpäkeskuksesta. Hallinnollisesti syöpäkeskus toimii Tyksin sairaalajohtajan alaisuudessa.

Läntinen syöpäkeskus ei osallistu varsinaiseen potilashoitoon, vaan vastaa syövän ehkäisyn, diagnostiikan, hoidon ja kuntoutuksen sekä syöpätutkimuksen ja koulutuksen kehittämisestä Tyksin erityisvastuualueella. Sen tehtävänä on varmistaa ja seurata alueen syöpäpotilaiden hoitoon pääsyn tasa-arvoa, seurata diagnostiikan ja hoidon laatua ja kehittää sitä yhdenmukaisemmaksi sekä edistää korkeatasoisen tutkimuksen toteutumista.

Tutustu Läntisen Syöpäkeskuksen toimintaan

Päivitetty: 28.6.2019 13:38
Luotu: 28.6.2019 13:10