Siirry sisältöön

 Kehittämis- ja tukipalvelut

Yhteystiedot

Kaarina Tanttu
henkilöstö- ja kehittämispäällikkö
02 313 8923

Hanna Jääskeläinen
sovellusasiantuntija
02 313 0021

Niina Nolvi
työnjohtaja,
sisäiset potilaskuljetukset
02 313 2173

Jari Mäkinen
työnjohtaja,
ulkoiset potilaskuljetukset
046 92 32 669

 Kehittämis- ja tukipalvelut

  • Palvelut
  • Opiskelijoille
Ambulanssit rivissä pihalla.

Ulkoiset potilaskuljetuspalvelut

Ulkoisissa potilaskuljetuspalveluissa kuljetetaan sairaanhoitopiirin potilaita hoitolaitosten välillä jatkohoitoon sekä erilaisiin tutkimuksiin ja toimenpiteisiin. Suurin osa kuljetuksista tapahtuu sairaanhoitopiirin alueen sisäpuolella, mutta potilaita kuljetetaan myös muiden sairaanhoitopiirien alueille.

Vuodessa on noin 12 000 kuljetusta, joista noin 4 500 tehdään ambulansseilla ja hieman alle 7 500 tehdään takseilla. Pieni määrä potilaita kuljetetaan myös lentäen. Tällöin yleensä kyseessä on Ahvenanmaalle siirtyvä potilas tai muun maan asukas, joka siirtyy oman maansa terveydenhuollon piiriin.

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksella on sairaanhoitopiirin alueella hoitolaitossiirtoihin tarkoitettuja omia ja ostopalveluna hankittuja ambulansseja ajossa arkipäivisin noin kymmenen. Taksikuljetukset suoritetaan ostopalveluna. Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen hoitolaitossiirtoja koordinoivat ajojärjestelijät välittävät arkisin tehtävät ambulansseille ja takseille.

Sisäiset potilaskuljetuspalvelut

Sisäiset kuljetukset huolehtivat potilaiden kuljetuksista kantasairaalassa rakennusten sisällä sekä A-, U- ja T-sairaaloiden välillä.

Päivitetty: 30.9.2019 8:53