Siirry sisältöön

 Aikuispsykiatrian poliklinikka Kaarina

Yhteystiedot​

​Käyntiosoite

Kiesikatu 4, Kaarina

Puhelin

02 313 8200 Poliklinikka
02 313 8183 Päiväyksikkö

Postiosoite

Kaarinan aikuispsykiatrian poliklinikka
Kiesikatu 4
20780 Kaarina


 

 Aikuispsykiatrian poliklinikka Kaarina

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Tarjoamme psykiatrisia avohoitopalveluja 18-vuotta täyttäneille Kaarinan, Paimion ja Sauvon asukkaille.

Poliklinikalla toimii kolme työryhmää:

  • poliklinikkatyöryhmä
  • kuntoutuksen työryhmä (nuorten aikuisten hoito ja kuntoutus)
  • päiväyksikön työryhmä (tiivis hoito ja tutkimus ryhmäpsykoterapeuttisessa yhteisössä)

Lisäksi tarjoamme virka-aikaista päivystys- ja konsultaatiotukea perusterveydenhuollolle ja muille yhteistyötahoille.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Kiireellisissä tilanteissa on mahdollista tulla myös päivystävän sairaanhoitajan/lääkärin kautta  (päivystyspuhelin, vain viranomaisten käytössä).

Kaikki polikliiniset käynnit ovat potilaille maksuttomia. Lääkärinlausunnoista ja -todistuksista peritään erillinen maksu. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään ns. sakkomaksu. Päiväyksikössä hoidossa olevilta peritään hoitopäivämaksu.

 

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

​Tervetuloa opiskelemaan psykiatrista hoitotyötä! Odotamme, että olet aktiivinen, oma-aloitteinen ja elämänmyönteinen opiskelija, jolla on valmiuksia työskentelyyn sekä itsenäisesti että työryhmässä. Olet kiinnostunut syventämään psykiatrista osaamistasi työnohjauksen avulla. Huomioithan, että meillä toteutunut tai meneillään oleva hoitosuhde on este harjoittelujakson suorittamiselle.

​Opetus- ja ohjaustilanteet

Kaarinan aikuispsykiatrian poliklinikan työryhmät keskittyvät vakavien mielenterveyshäiriöiden tutkimukseen ja hoitoon. Psykiatrisen erikoissairaanhoidon kontekstiin sisältyy myös psykologisia, toimintaterapeuttisia ja sosiaalityön palveluita, joihin pääset tutustumaan. Meillä saat kokemusta aikuisen psykiatrisen potilaan kohtaamisesta sekä näkemystä psykiatrisen hoitotyön prosesseihin, joita tuetaan monipuolisilla ja yksilöllisesti määritellyillä hoitomuodoilla, kuten yksilö-, pari-, perhe-, ryhmä-, yhteisö- ja verkostotyö, kotikäynnit, lääkehoito.

​Ennen harjoittelua

Olet opinnoissasi syventävässä vaiheessa tai vähintään 5. lukukaudella ja suorittanut mielenterveys- ja päihdetyön perusopinnot.

​Mitä opit osastollamme?

 Saat hyvää kokemusta ja oppia psykiatrisista sairauksista, niiden hoidosta, hoitomuodoista ja hoitosuhdetyöskentelystä. Saat kokemusta itsenäisen vastaanottotyön ja työryhmätyöskentelyn edellytyksistä sekä moni ammatillisen toiminnan perusteista.

​Poliklinikka toimii käytännön opetuskenttänä terveydenhuollon, psykologian ja lääketieteen opiskelijoille.

Vastuuhenkilöt

Vs. ylilääkäri Ulla-Marja Louhija
02 3138200

Osastonhoitaja Johanna Aaltonen
050 438 6062

Päivitetty: 22.12.2017 13:26