Siirry sisältöön

 Kaarinan mielialahäiriötyöryhmä

Yhteystiedot​

Puhelin

02 313 8200

Osoite

Kiesikatu 4
20780 Kaarina 

 Kaarinan mielialahäiriötyöryhmä

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Tarjoamme psykiatrisia avohoitopalveluja 18-vuotta täyttäneille Kaarinan, Paimion ja Sauvon asukkaille.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

 

Poliklinikalla toimii kolme työryhmää:

  • poliklinikkatyöryhmä
  • kuntoutuksen työryhmä (nuorten aikuisten hoito ja kuntoutus)
  • päiväyksikön työryhmä (tiivis hoito ja tutkimus ryhmäpsykoterapeuttisessa yhteisössä)

Lisäksi tarjoamme virka-aikaista päivystys- ja konsultaatiotukea perusterveydenhuollolle ja muille yhteistyötahoille.

 Kiireellisissä tilanteissa on mahdollista tulla myös päivystävän sairaanhoitajan/lääkärin kautta  (päivystyspuhelin, vain viranomaisten käytössä).

Kaikki polikliiniset käynnit ovat potilaille maksuttomia. Lääkärinlausunnoista ja -todistuksista peritään erillinen maksu. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä palvelusta peritään ns. sakkomaksu. Päiväyksikössä hoidossa olevilta peritään hoitopäivämaksu.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

​Tervetuloa opiskelemaan psykiatrista hoitotyötä! Odotamme, että olet aktiivinen, oma-aloitteinen ja elämänmyönteinen opiskelija, jolla on valmiuksia työskentelyyn sekä itsenäisesti että työryhmässä. Olet kiinnostunut syventämään psykiatrista osaamistasi työnohjauksen avulla. Huomioithan, että meillä toteutunut tai meneillään oleva hoitosuhde on este harjoittelujakson suorittamiselle.

​Opetus- ja ohjaustilanteet

Kaarinan mielialahäiriötyöryhmässä keskitytään vakavien mielenterveyshäiriöiden tutkimukseen ja hoitoon. Psykiatrisen erikoissairaanhoidon kontekstiin sisältyy myös psykologisia, toimintaterapeuttisia ja sosiaalityön palveluita, joihin pääset tutustumaan. Meillä saat kokemusta aikuisen psykiatrisen potilaan kohtaamisesta sekä näkemystä psykiatrisen hoitotyön prosesseihin, joita tuetaan monipuolisilla ja yksilöllisesti määritellyillä hoitomuodoilla, kuten yksilö-, pari-, perhe-, ryhmä-, yhteisö- ja verkostotyö, kotikäynnit, lääkehoito.

​Ennen harjoittelua

Olet opinnoissasi syventävässä vaiheessa tai vähintään 5. lukukaudella ja suorittanut mielenterveys- ja päihdetyön perusopinnot.

​Mitä opit osastollamme?

 Saat hyvää kokemusta ja oppia psykiatrisista sairauksista, niiden hoidosta, hoitomuodoista ja hoitosuhdetyöskentelystä. Saat kokemusta itsenäisen vastaanottotyön ja työryhmätyöskentelyn edellytyksistä sekä moni ammatillisen toiminnan perusteista.

Vastuuhenkilöt

Osastonhoitaja Tarja Ahokas, puh 050 407 7943

Vastuualuejohtaja Monika Meimer, puh 050 593 6454

Ylihoitaja Virpi Koivumäki, puh 050 555 2502

Päivitetty: 22.8.2019 16:05