Siirry sisältöön

 Raision nuorisopsykiatrian työryhmä

​Yhteystiedot

Puhelin

02 313 8550

Osoite

Raisiontori 1 b
21200 Raisio

 

 ​

 Raision nuorisopsykiatrian työryhmä

  • Potilaille
  • Opiskelijoille

Tyksin nuorisopsykiatrian Raision työryhmässä hoidamme mielenterveysongelmista kärsiviä nuoria ja heidän perheitään. Raision nuorisopsykiatrian työryhmän palveluiden piiriin kuuluvat seuraavat kunnat: Raisio, Naantali, Masku, Rusko, Mynämäki, Nousiainen.

Otamme vastaan uusia lähetteitä 13–18-vuotiaista nuorista, sekä 19-vuotiaista silloin, kun heidän edellisestä hoidostaan Tyksin nuorisopsykiatrialla on alle vuosi aikaa. Hoitosuhde nuorisopsykiatrialla päättyy yleensä viimeistään kun nuori täyttää 20 vuotta.

 

Nuoret tulevat työryhmään lääkärin lähetteellä. Ilman lähetettä on mahdollista saada matalalla kynnyksellä konsultaatioapua. Kiireellistä nuorisopsykiatrista arviota tai hoitoa tarvitsevat nuoret ohjataan pääsääntöisesti Tyksin nuorisopsykiatrian keskitettyihin palveluihin.

 

Tutkimus tai hoito nuorisopsykiatrian työryhmässä voi olla tarpeen muun muassa silloin, kun nuorella on

  • vakavia masennus- tai ahdistuneisuusoireita,
  • itsetuhoisuutta tai
  • syömishäiriöön viittaavia oireita.

Nuorisopsykiatrian työryhmän arvio tilanteesta voi olla tarpeen myös jos nuoren toimintakyky on voimakkaasti alentunut, tai hänen käytöksensä on muuttunut selvästi erilaiseksi, kuin muiden saman ikäisten käytös.

 
Vastaamme lähetteeseen kirjallisesti tai järjestämme nuorelle ensikäyntiajan. Ensikäynnillä tilanne käydään tarkemmin läpi ja laaditaan alustava suunnitelma tutkimusjakson tai hoidon aloittamisesta. Hoito on yksilöllistä, eli se on suunniteltu vastaamaan kunkin nuoren ja perheen tarpeita. Hoitavia henkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Käynnit ovat maksuttomia.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

Päivitetty: 25.3.2020 12:50