Siirry sisältöön

 Nuorisopsykiatrian tehostettu avohoito

Puhelinnumero

02 313 1722

Päiväyksikkö

Luolavuorentie 2,
Rakennus 6, C siipi, 2. krs.

20700 Turku

Kunnallissairaalantie 20,
Rakennus 4, A-rappu, 3. krs.

20700 Turku

Aukioloajat

Ma–to klo 8–16
Pe 8–14

 Nuorisopsykiatrian tehostettu avohoito

  • Potilaille
  • Lisätietoja

Nuorisopsykiatrian tehostettu avohoito (NUOTE) sisältää tehostetun avohoidon työryhmän ja tehostetun avohoidon päiväyksikön. Nuorisopsykiatrian tehostetussa avohoidossa hoidetaan mielenterveysongelmista kärsiviä nuoria ja heidän perheitään. Nuorisopsykiatrian tehostettu avohoito palvelee 13–19-vuotiaita nuoria. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Uusia lähetteitä otetaan vastaan 13-18-vuotiaista nuorista, sekä 19-vuotiaista silloin, kun heidän edellisestä hoidostaan Tyksin nuorisopsykiatrialla on alle vuosi aikaa. Hoitosuhde päättyy nuorisopsykiatrialla yleensä viimeistään, kun nuori täyttää 20 vuotta.

 

Tehostetun avohoidon työryhmä vastaa akuuttiarvioista, tiiviistä polikliinisestä avohoidosta ja Tyksin somaattisten osastojen konsultaatioista.

 

Tehostetun avohoidon päiväyksikköön hakeudutaan silloin, kun nuori tarvitsee nuorisopsykiatrista polikliinista avohoitoa tiiviimpää tukea tai tarvitaan lisäselvityksiä nuoren tilanteesta ilman osastohoitoa. Päiväyksikössä tehdään myös akuuttityötä.

Yksikössä on kuusi potilaspaikkaa. Hoitojakson kesto on pääsääntöisesti 2-4 viikkoa. Nuoret ovat paikalla ma-to 8.30-15 ja pe klo 8.30-13.

Keskeistä on kodin, koulun ja polikliinisen hoidon tarjoaman tuen tehostaminen säilyttäen polikliininen hoitokontakti. Yksikkömme yhteydessä toimii Kiinamyllyn sairaalakoulu, koulunkäynti arvioidaan jokaisen nuoren kohdalla yksilöllisesti.

Nuorisopsykiatrian henkilökuntaa yhteiskuvassa.

Kiinamyllyn sairaalakoulu

Lapsella ja nuorella on oikeus perusopetukseen ja oppilaana oloon myös sairaalassa ollessaan. Opetusta annetaan Tyksin osastojen ja poliklinikoiden oppivelvollisille oppilaille.

Kiinamyllyn koulu antaa opetuspalvelut osastoilla oleville peruskouluikäisille oppilaille. Toimimme tiiviissä yhteistyössä oppilaan oman koulun kanssa, jotta tutkimus- ja/tai hoitojakson jälkeen paluu omaan oppimisryhmään sujuisi mahdollisimman hyvin.

Kiinamyllyn koulun kotisivut.

Päivitetty: 14.11.2019 12:33