Siirry sisältöön

 Nuorisopsykiatrian tehostetun avohoidon yksikkö

Osoite

Luolavuorentie 2,
Rakennus 6, C siipi, 2. krs.
20700 Turku

Aukioloajat

Ma to klo 8 16
Pe 8 14

Puhelinnumero

02 313 1716

 

 Nuorisopsykiatrian tehostetun avohoidon yksikkö

  • Potilaille
  • Lisätietoja

Tehostetun avohoidon yksikkö palvelee 13–19-vuotiaita nuoria.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. 

Yksikköön hakeudutaan silloin, kun nuori tarvitsee nuorisopsykiatrista polikliinista avohoitoa tiiviimpää tukea tai tarvitaan lisäselvityksiä nuoren tilanteesta ilman osastohoitoa.  

Yksikössä on kuusi potilaspaikkaa. Hoitojakson kesto on pääsääntöisesti neljä viikkoa. Nuoret ovat paikalla ma - to 8.30 - 15 ja pe klo 8.30 - 13.

Keskeistä on kodin, koulun ja polikliinisen hoidon tarjoaman tuen tehostaminen säilyttäen polikliininen hoitokontakti. Tavoitteet ja nuoren yksilöllinen hoitosuunnitelma laaditaan yhdessä lähiverkoston kanssa.

Hoitoon sisältyy verkosto-, perhe-, ja yksilötapaamiset, omahoitajatyöskentely sekä ryhmätoiminnot eri menetelmin (taitovalmennus-, mindfulness-, rentoutus-, ja toiminnallinen ryhmä sekä vanhempainryhmä). Hoitoon sisältyy myös kotikäynti ja nuoren omaan kehitysympäristöön suunnattu toiminta.

Hoito on moniammatillista tiimityötä; käytössämme on sosiaalityöntekijän, psykologin, toimintaterapeutin ja ravitsemusterapeutin asiantuntijuus. 

Yksikkömme yhteydessä toimii Kiinamyllyn sairaalakoulu. Koulunkäynti arvioidaan jokaisen nuoren kohdalla yksilöllisesti.

Vastuuhenkilöt

Vastuualuejohtaja Kim Kronström, puh 050 304 8264

Hallinnollinen osastonhoitaja Suvi Virenius, puh 050 363 9760

 

 

Kiinamyllyn sairaalakoulu

Lapsella ja nuorella on oikeus perusopetukseen ja oppilaana oloon myös sairaalassa ollessaan. Opetusta annetaan Tyksin osastojen ja poliklinikoiden oppivelvollisille oppilaille.

Kiinamyllyn koulu antaa opetuspalvelut osastoilla oleville peruskouluikäisille oppilaille. Toimimme tiiviissä yhteistyössä oppilaan oman koulun kanssa, jotta tutkimus- ja/tai hoitojakson jälkeen paluu omaan oppimisryhmään sujuisi mahdollisimman hyvin.

Kiinamyllyn koulun kotisivut.

 

Päivitetty: 4.7.2019 16:36