Siirry sisältöön

 Nuorisopsykiatrian tehostetun avohoidon yksikkö Tyks

​Käyntiosoite

Luolavuorentie 2, Turku
Rakennus 6, C siipi, 2. krs.

Puhelinnumero

02 313 1716 kanslia

Postiosoite

PL 52
20521 Turku

 Nuorisopsykiatrian tehostetun avohoidon yksikkö Tyks

  • Potilaille
  • Lisätietoja

Tehostetun avohoidon yksikkö palvelee 13 – n. 19- vuotiaita nuoria. Yksikköön hakeudutaan lääkärin lähetteellä silloin, kun nuori tarvitsee nuorisopsykiatrista polikliinista avohoitoa
tiiviimpää tukea tai tarvitaan lisäselvityksiä nuoren tilanteesta ilman osastohoitoa.  

Yksikkö on avoinna ma-to 8-16 ja pe 8-14. Yksikössä on kuusi potilaspaikkaa. Hoitojakson kesto on pääsääntöisesti neljä viikkoa. Nuoret ovat paikalla ma - to 8.30 - 15 ja pe klo 8.30 - 13.

Keskeistä on kodin, koulun ja polikliinisen hoidon tarjoaman tuen tehostaminen säilyttäen polikliininen hoitokontakti. Tavoitteet ja nuoren yksilöllinen hoitosuunnitelma laaditaan yhdessä lähiverkoston kanssa.

Hoitoon sisältyy verkosto-, perhe-, ja yksilötapaamiset, omahoitajatyöskentely sekä ryhmätoiminnot eri menetelmin (taitovalmennus-, mindfulness-, rentoutus-, ja toiminnallinen ryhmä sekä vanhempainryhmä). Hoitoon sisältyy myös kotikäynti ja nuoren omaan kehitysympäristöön suunnattu toiminta.

Hoito on moniammatillista tiimityötä; käytössämme on sosiaalityöntekijän, psykologin, toimintaterapeutin ja ravitsemusterapeutin asiantuntijuus. 

Yksikkömme yhteydessä toimii Kiinamyllyn sairaalakoulu. Koulunkäynti arvioidaan jokaisen nuoren kohdalla yksilöllisesti.

 

Mielenterveyspalveluista perittävät maksut näet asiakasmaksut-sivulta.

 

 

 

 

 

Kiinamyllyn sairaalakoulu

Lapsella ja nuorella on oikeus perusopetukseen ja oppilaana oloon myös sairaalassa ollessaan. Opetusta annetaan Tyksin osastojen ja poliklinikoiden oppivelvollisille oppilaille.

Kiinamyllyn koulu antaa opetuspalvelut osastoilla oleville peruskouluikäisille oppilaille. Toimimme tiiviissä yhteistyössä oppilaan oman koulun kanssa, jotta tutkimus- ja/tai hoitojakson jälkeen paluu omaan oppimisryhmään sujuisi mahdollisimman hyvin.

Kiinamyllyn koulun kotisivut.

Vastuuhenkilöt

osastonlääkäri Marika Östman 02 313 1747
osastonhoitaja Mikko Nieminen
apulaisosastonhoitaja Ninni Ihalainen-Tamlander 02 313 8110​

Päivitetty: 22.12.2017 13:26