Siirry sisältöön

 Turun nuorisopsykiatrian työryhmä

Yhteystiedot​

Puhelin

02 314 5542

Osoite

Kurjenmäenkatu 4,
rakennus 38 B, 1. krs.
20700 Turku (Kartta)

Aukioloajat

Ma–to klo 8–15.30
Pe 8–15

 Turun nuorisopsykiatrian työryhmä

  • Potilaille
  • Opiskelijoille

Tyksin nuorisopsykiatrian Turun työryhmässä hoidamme mielenterveysongelmista kärsiviä turkulaisia nuoria ja heidän perheitään.

Otamme vastaan uusia lähetteitä 13–18-vuotiaista nuorista, sekä 19-vuotiaista silloin, kun heidän edellisestä hoidostaan Tyksin nuorisopsykiatrialla on alle vuosi aikaa. Hoitosuhde nuorisopsykiatrialla päättyy yleensä viimeistään kun nuori täyttää 20 vuotta.

 

Nuoret tulevat työryhmään lääkärin lähetteellä. Ilman lähetettä on mahdollista saada matalalla kynnyksellä konsultaatioapua. Kiireellistä nuorisopsykiatrista arviota tai hoitoa tarvitsevat nuoret ohjataan pääsääntöisesti Tyksin nuorisopsykiatrian keskitettyihin palveluihin.

 

Tutkimus tai hoito nuorisopsykiatrian työryhmässä voi olla tarpeen muun muassa silloin, kun nuorella on

  • vakavia masennus- tai ahdistuneisuusoireita,
  • itsetuhoisuutta tai
  • syömishäiriöön viittaavia oireita.

Nuorisopsykiatrian työryhmän arvio tilanteesta voi olla tarpeen myös jos nuoren toimintakyky on voimakkaasti alentunut, tai hänen käytöksensä on muuttunut selvästi erilaiseksi, kuin muiden saman ikäisten käytös.

 
Vastaamme lähetteeseen kirjallisesti tai järjestämme nuorelle ensikäyntiajan. Ensikäynnillä tilanne käydään tarkemmin läpi ja laaditaan alustava suunnitelma tutkimusjakson tai hoidon aloittamisesta. Hoito on yksilöllistä, eli se on suunniteltu vastaamaan kunkin nuoren ja perheen tarpeita. Hoitavia henkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Käynnit ovat maksuttomia.

Päivitetty: 25.3.2020 12:52