Siirry sisältöön

Syömishäiriöyksikkö Tyks

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Syömishäiriöyksikkö
Kurjenmäenkatu 4, Turku
Rakennus 38 D, 1. krs.

Puhelin

02 313 1716

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Syömishäiriöyksikkö Tyks

Syömishäiriöyksikkö palvelee syömishäiriötä sairastavia nuoria ja nuoria aikuisia 13 ikävuodesta alkaen. Yksikköön hakeudutaan lääkärin lähetteellä. Yksikössä on neljä potilaspaikkaa. Keväällä 2016 alkoi yhteistyöhanke aikuispsykiatrian kanssa, jonka myötä yksikössä on lisäksi kaksi potilaspaikkaa aikuisille.

Yksikössä hoidetaan potilaita, jotka tarvitsevat polikliinista avohoitoa tiiviimpää hoitoa, mutta ei ole tarvetta kokovuorokausihoidolle. 

Hoitojakson kesto on pääsääntöisesti neljä viikkoa. Yksikkö on avoinna maanantaista torstaihin klo 8.30-15.00. Hoitojaksolle luodaan tavoitteet potilaan ja läheistensä kanssa yhteistyössä. Hoitojakson aikana potilaan polikliininen hoitokontakti säilyy ennallaan.

Hoito perustuu pääasiassa Maudsleyn perhepohjaiseen hoitomalliin. Hoitomuotoina ovat mm. säännölliset tuetut ateriat, omahoitajatyöskentely, hoitoneuvottelut, säännölliset perheruokailut ja ryhmätoiminta. Hoi­toon voi sisältyä kotikäyntejä ja käyntejä muissa potilaan toimintaympäristöissä kuten koululla tai työpaikan ruokalassa sekä lääkärin, sosiaalityöntekijän ja ravitsemusterapeutin tapaamisia.

Päivitetty: 13.4.2018 11:56