Siirry sisältöön

 Harvinaissairauksien yksikkö

​Yhteystiedot

Koordinaattori

Samuli Rautava
LT, erikoislääkäri, Turun yliopiston dosentti
samuli.rautava(at)tyks.fi
02 313 1438

Soittoaika

Keskiviikkoisin klo 10-12

Käyntiosoite (UC7)
Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
 Sisäänkäynti 2A, 7 krs.
Kiinamyllynkatu 4-8,
Turku

Postiosoite
PL 52, 20521 Turku

Fax
02 313 9412

 Harvinaissairauksien yksikkö

  • ​Yleisesittely
  • ​Potilaille ja järjestöille
  • ​Ammattilaisille

​Sairaanhoitopiiriimme perustettiin 27.5.2015 harvinaissairauksien yksikkö, joka keskittyy harvinaissairauksien hoidon kehittämiseen ja koordinointiin.

Tavoitteenamme on varmistaa, että jokaisella potilaalla on mahdollisuus saada parasta mahdollista hoitoa yhtenäisten käytäntöjen mukaan.

Toimintamallimme perustuu tiiviiseen yhteistyöhön potilasjärjestöjen, terveydenhuollon ja julkishallinnon yksiköiden, tutkimushankkeiden ja yritysten kanssa sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla.

Samuli Rautava, harvinaissairauksien yksikön koordinaattoriYksikkömme toiminnasta vastaa koordinaattori Samuli Rautava (dosentti, erikoislääkäri) ja hallinnollisesti kuulumme lasten ja nuorten klinikkaan, mutta koordinoimme sekä lapsi- että aikuispotilaiden hoitoa.

Yksiköllämme ei ole omia poliklinikkatiloja, vaan tehtävänämme on ohjata potilaat saamiemme lähetteiden pohjalta oikeaan hoitopolkuun, jossa moniammatillinen hoitotiimi ottaa vastuun potilaan hoidosta.

Harvinaissairauksien yksikkö toimii siis koordinoivana yksikkönä eikä varsinaisesti osallistu potilashoitoon.

Harvinaissairauksien yksikkö toimii koordinoivana yksikkönä eikä varsinaisesti osallistu potilashoitoon. Yksikkö arvioi kuitenkin potilaiden sairauksia tarvittaessa moniammatillisessa työryhmässä, johon hoitava lääkäri voi tehdä lähetteen.
 
Tiedotamme näillä sivuilla ajankohtaisista asioista.
 
 
Turun Sanomat 22.8.2015
 
Turun Sanomat 20.11.2014
 
Heikki Lukkarinen
 

Harvinaistyöryhmän käsittelyyn voit nyt lähettää potilaita, joilla epäilet harvinaista sairautta. Tällä hetkellä teemme arvion jatkoselvitystarpeesta sairaskertomusten perusteella, joten toivomme lähetteeseen liitettävän kaikki keskeiset tiedot potilaasta.

Lähetteet:

Tyks, Harvinaissairauksien yksikkö
Kantasairaala, UC7
PL52
20521 Turku

Päivitetty: 16.5.2018 8:15