Siirry sisältöön

 Kehitysseurantapoliklinikka

​Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC3)

Tyks, U-sairaala (rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 3. krs
Kiinamyllynkatu 4–8,
Turku

Puhelinnumerot

02 313 1497 PN1L ja PN2L
(vastaanotto ma–pe klo 8–16, soittoaika ma-pe klo 10-12)

02 313 0454 PN5L ja PN1H
(vastaanotto ti ja to klo 8–16)
Käyntiosoite UA9

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Kehitysseurantapoliklinikka

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Kehitysseurantapoliklinikalla (PN1L ja PN2L) seurataan kasvun ja/tai kehityksen suhteen kehitysriskissä olevia lapsia kotiutumisen jälkeen. Alle 32 raskausviikolla ja/tai alle 1500g painavina syntyneet seurataan kahden vuoden ikään, 32–34 rvk:lla syntyneet kävelyvalmiuteen ja isompia lapsia tarpeen mukaan.

Varhain esimerkiksi syöttöletkun kanssa kotiutuneet käyvät kehitysseurantapoliklinikalla hoitaja- tai hoitaja/fysioterapeuttikäynnillä. Hapen kanssa kotiutuneet lapset seurataan omalla ns. happipoliklinikalla (PN5L).

Kehitysseurantapoliklinikan työryhmässä on lastenlääkäri, fysioterapeutti ja sairaanhoitaja. Käynneillä arvioidaan lapsen kasvuun, kehitykseen, terveydentilaan, ravitsemukseen, nukkumiseen, yleiseen hyvinvointiin ja vanhempien jaksamiseen liittyviä asioita. Tarvittaessa konsultoidaan eri erikoisaloja. Käyntiin voi liittyä esim. kuulo-ja kuvantamistutkimuksia tai verinäytteidenottoa. 2-vuotiskäynnin yhteydessä tehdään ikään soveltuvat psykologiset testit.

Kehitysseurantakäyntien välillä perheet voivat olla yhteydessä puhelimitse.​

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

​Ollessasi työharjoittelussa Vastasyntyneiden teho-osastolla, voit sopia poliklinikkahoitajan kanssa tutustumisen myös kehitysseurantapoliklinikan toimintaan.

PN1L-poliklinikalla seurataan alle 32 raskausviikolla ja/tai alle 1500g painavina syntyneet eli pikkukeskoset 1-2 kuukauden ikään. Lasketussa ajassa lapselle tehdään magneettitutkimus ja 1kk iässä BAEP-kuulotutkimus.

PN2L-poliklinikalla seurataan pikkukeskoset 2-4kk iästä kahden vuoden ikään saakka, 32–34 rvk:lla syntyneet 2kk iästä kävelyvalmiuteen ja isompia lapsia tarpeen mukaan.

Poliklinikkasairaanhoitajat

Kehitysseurantapoliklinikka: Päivi Tuomikoski
Happipoliklinikka: Anne Yrjänä

HUOM! Jos lapsi on sairastunut vesirokkoon tai muuhun tarttuvaan tautiin, olkaa yhteydessä hoitajaan. Vastaanotoille ei pidä tulla tartuttavana.​

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 7.2.2018 7:38