Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten kirurgian vuodeosasto

​Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC5)

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 5. krs
Kiinamyllynkatu 4–8, Turku

Puhelinnumerot

02 313 1411 osasto
02 313 0477 hoidon järjestelijä
02 313 5041 osastosihteeri

Faksi

02 313 9109

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten kirurgian vuodeosasto

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Lapsipotilas lasten ja nuorten kirurgian vuodeosastollaLasten ja nuorten kirurginen vuodeosasto sijaitsee U-sairaalassa. Osasto on tarkoitettu kirurgista hoitoa tarvitseville 0–15 vuoden ikäisille lapsille ja nuorille.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Osastolla hoidetaan myös päivystyksellisiä potilaita.  

Lääkärinkierto on arkisin klo 8–9 välisenä aikana, viikonloppuisin aamupäivän aikana.

Lapsellesi nimetään omahoitaja, joka hoitaa lasta työvuorossa ollessaan. Hänellä on samanaikaisesti muitakin potilaita. Lapsen hoitoon osallistuu myös muita hoitajia ja muiden ammattiryhmien edustajia. 

Vierailut ja yöpyminen osastolla

Varaa pieneenkin toimenpiteeseen, siihen liittyvään seurantaan ja lapsen toipumiseen koko vuorokausi. Vierailuaika on vapaa lasten vanhemmille, muut vierailut sopimuksen mukaan. Toinen vanhemmista voi yöpyä osastolla, patjalla lapsen vierellä.

Osaston kahvihuoneessa on kahvinkeittomahdollisuus sekä käytössä jääkaappi ja mikroaaltouuni. Sairaala tarjoaa myös muita maksuttomia yöpymisvaihtoehtoja. Hoidonvaraajalta voi kysyä lisätietoja, p. 02 313 0477.

Tarttuvaa tautia sairastavat henkilöt eivät voi vierailla osastolla. Lisäksi pyydämme kaikkia vierailijoita välttämään hajusteiden käyttöä ennen osastolle tuloa.  

Askarteluohjaajat käyvät osastolla arkipäivisin, sairaalaklovnit kerran viikossa. Sairaalakoulun opettaja huolehtii tarvittaessa lapsen kouluopetuksesta. Sosiaalityöntekijän tavoitat numerosta 02 313 1402.  

Vaitiolovelvollisuus 

Sairaalan henkilökunnalla on vaitiolovelvollisuus. Ensisijaisesti annamme lapsesta tietoja vain vanhemmille.

Lisätietoa

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

LASTEN JA NUORTEN KLINIKKA

 

Lasten ja nuorten klinikka vastaa ensisijaisestiKaksi lääkäripukuista nallea Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta, mutta meille voi hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta ja avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkistan vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua. 


  TERVETULOA HARJOITTELUUN!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

​Vastuuhenkilöt

Lasten ortopedi Olli Pajulo

Vastuualueen koordinoiva hoitaja
Osastonhoitaja Outi Sirola, puh. 02 313 8481
Apulaisosastonhoitaja Mari Kesälä, p. 02 313 2454

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 18.9.2018 11:35