Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten munuais- ja elinsiirtopoliklinikka

​Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC6)

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 6. krs
Kiinamyllynkatu 4-8,
Turku

Aukioloajat

Ma-pe 8-15.30

Puhelin

02 313 0701 hoitaja
02 313 0648 lääkäri

Faksi

02 313 9412

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten munuais- ja elinsiirtopoliklinikka

  • Potilaille
  • Lisätietoa

​Lasten ja nuorten munuaispoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan 0-16 –vuotiaiden lasten ja nuorten munuaissairauksia. Suurimpia potilasryhmiä ovat nefroottinen oireyhtymä, synnynnäiset munuaispoikkeavuudet, perinnölliset monirakkulaiset munuaissairaudet ja eri syistä aiheutuvat munuaistulehdukset. Myös lapsen kohonneen verenpaineen tutkimukset ja hoito on keskitetty tänne.

Lasten ja nuorten elinsiirtopoliklinikalla huolehditaan 0-16 –vuotiaiden elinsiirron saaneiden lasten terveydestä. Suurin potilasryhmä on munuaissiirrännäisen saaneet, mutta seurannassa on myös maksa-, sydän- ja ohutsuolisiirrännäisen saaneita. Elinsiirron saaneiden lasten seuranta on säännöllistä: poliklinikkakäyntejä on 6-8 viikon välein. Lisäksi tarvittavat verikoekontrollit käyntien välissä.

Käynnin kesto on 30 minuuttia ja siihen kuuluu hoitajan tekemät pituuden, painon ja verenpaineen mittaukset ja lääkärin vastaanotto. 
Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

Poliklinikalla ei oteta verinäytteitä tai röntgenkuvia vaan tarvittavat tutkimukset tehdään laboratorion tai kuvantamiskeskuksen tiloissa. Potilashoidossa pyritään siihen, että mikäli mahdollista tarvittavat tutkimukset olisi tehty jo ennen vastaanotolle tuloa - viimeistään samana aamuna poliklinikkakäynnin kanssa.

 

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

​Henkilökunta

Lastentautien erikoislääkäri, Janne Kataja

Erikoissairaanhoitaja, Pia-Maria Laine

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 22.12.2017 11:36