Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten osasto

Yhteystiedot

Käyntiosoite (UB5)

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 5. krs.
Kiinamyllynkatu 4-8,
Turku

Puhelin

02 313 1418
02 313 9418 toimisto

Faksi

02 313 3419

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten osasto

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Osastomme on erikoistunut lastentautien ja lastenneurologisten sairauksien erikoissairaanhoitoon. Osa potilaista tulee osastolle lääkärin lähetteellä, osa suoraan päivystyspoliklinikalta

Suurimmat osastolla hoidettavat potilasryhmät ovat: lapsuusiän diabeetikot, epileptikot, syömishäiriöiset ja kaikki muut kroonisia sairauksia sairastavat lapsipotilaat. Osastomme on puhdas osasto, eli potilailla tai osastolle tulevalla perheenjäsenellä ei saa olla tarttuvia infektiosairauksia.

Vuodeosastohoidosta laskutetaan hoitopäivämaksu. Osastollamme toimii myös lasten diabetespoliklinikka, jolloin käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

Osastomme tärkeimpänä toimintamallina on perhekeskeisyys; lapsi ja nuori kohdataan aina yksilöllisesti, perhe huomioiden.

Vierailuajat

Osastollamme on vapaat vierailuajat, ja toisella vanhemmalla on myös yöpymismahdollisuus.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

LASTEN JA NUORTEN KLINIKKA

 Lasten ja nuorten klinikka vastaa ensisijaisesti Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta, mutta meille voi hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta ja avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkistan vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua.
   

  TERVETULOA HARJOITTELUUN!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

 

Osastollamme on kolme yhden hengen huonetta ja kolme kolmen hengen huonetta. Yhden hengen huoneissa on omat vessat, isommissa ei. Osastoltamme löytyy suihkumahdollisuus myös vanhemmille sekä kahvihuone (jääkaappi eväille sekä kahvin- ja vedenkeitin)

Lapset saavat olla osastollamme omissa vaatteissaan. Huoneissa on lukolliset kaapit tavaroiden säilytykseen.

Huoneista löytyy televisiot, osassa huoneista on myös pelikonsolit. Päiväsalissa on tv ja erilaisia pelikonsoleja, pelejä ja elokuvia. Osastollamme on myös Wi-fi, lisätietoa saat henkilökunnaltamme. 

Vastuuhenkilöt

Erikoislääkäri Anne Kinnala, puh. 02 313 0000

Osastonhoitaja Kristiina Nokelainen, puh. 02 313 2746

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 22.12.2017 11:36