Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten päiväsairaala

Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC6)

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 6. krs.
Kiinamyllynkatu 4-8,
Turku

Aukioloajat

Ma klo 8–16
Ti–pe klo 7–18

Puhelin

02 313 1412 osasto
02 313 0803 sihteeri

Faksi

02 313 9412

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku​

 Lasten ja nuorten päiväsairaala

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Osastollamme toimivat endokrinologia-, aineenvaihdunta-, reuma, suolisto-, munuais- ja elinsiirtopoliklinikatKardiologian poliklinikka ja sosiaalipediatrian poliklinikka toimii 3. kerroksessa,  opetuspoliklinikka rakennuksessa 9.

Meillä hoidetaan 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria, jotka viipyvät hoidossa tai tutkimuksessa enimmillään noin 10 tuntia. Yleensä lapset tulevat osastolle syömättä ja juomatta, kaikilta lapsilta mitataan paino ja pituus ja tarvittaessa lapselta otetaan verenpaine ja verinäytteitä. Usein lapselle laitetaan suonikanyyli ennen tutkimukseen menoa. Käynteihin voi liittyä lääkärin vastaanotto, ja myös ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti tai kuntoutusohjaaja voi tarvittaessa samalla käynnillä tavata lapsen ja perheen.

Kevään ja syksyn kurssiaikoina lääketieteen ja sairaanhoidon opiskelijoita voi olla osastolla.

Osastolta käsin tehdään kuvantamistutkimuksia, joista suurimman ryhmän muodostavat anestesiassa tehtävät magneettitutkimukset. Myös osastolta käsin tehtävät maha-suolikanavan tähystykset ja osa isotooppitutkimuksista sekä nivelten paikallishoidoista tehdään anestesiassa. Suuri osa nivelten paikallishoidoista annetaan ilokaasuanestesiassa, jolloin lapsen ei tarvitse olla etukäteen syömättä ja hän pääsee lähtemään kotiin lyhyen seuranta-ajan jälkeen.

Osastolla annetaan lisäksi erilaisia lääkeinfuusioita mm. reuma- ja suolistotauteja sairastaville lapsille ja nuorille, tehdään kasvuhormoni– ja muita hormonitoiminnan tutkimuksia, sekä altistuksia ja siedätyksiä.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä.

Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

 

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

LASTEN JA NUORTEN KLINIKKA 

 

Lasten ja nuorten klinikka vastaa ensisijaisesti Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta, mutta meille voi hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta ja avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkistan vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua.


   TERVETULOA HARJOITTELUUN!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

Päiväsairaalapotilaille on kaksi isoa potilashuonetta sekä yksi eristyshuone. Osastollamme on kaikille yhteinen odotustila, jossa on TV, lukemista ja leluja. Vanhempia varten meillä on pieni keittiönurkkaus, jossa on mahdollista säilyttää omia eväitä ja keittää kahvia. Ajanvarausvastaanotot toimivat osastomme kulmahuoneissa.

Korostamme toiminnassamme potilas- ja perhekeskeisyyttä ja pyrimme saamaan kaikki käynnit mahdollisimman sujuviksi ilman turhia odotusaikoja. Tarjoamme myös iltapäiväaikoja, jotta lapset voivat tulla saamaan lääkettä vaikkapa koulun jälkeen.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Leena Kainulainen, puh. 02 313 0481

Osastonhoitaja Iiris Lehtomaa, puh. 02 313 0348​

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 24.1.2018 11:42