Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten päivystysvastaanotto

Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC3)

Tyks, U-sairaala (rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 3. krs (katutaso)
Kiinamyllynkatu 4–8, Turku

Puhelin

Hoidontarpeen arviointi
02 313 1420

Hoidonvaraajat
02 313 2429

Osastonsihteeri
02 313 2420

Faksi

02 313 1434

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku​​

 Lasten ja nuorten päivystysvastaanotto

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Kuumeen mittaus päivystyspoli2.jpgPäivystyksemme toimii ympäri vuorokauden joka päivä. Hoidamme alle 16-vuotiaita  lastentauteja sairastavia päivystyspotilaita. Tapaturmapotilaat kuuluvat virka-aikana (arkisin klo 8–14) lastenkirurgian poliklinikalle ja virka-ajan ulkopuolella yhteispäivystykseen.

​Potilaamme tulevat päivystykseen lääkärin lähetteellä, ambulanssilla tai puhelinsoiton perusteella kutsuttuna. Virka-aikana päivystyksessä on oma sairaanhoitaja puhelinneuvonnassa, jolle voi tarvittaessa jättää soittopyynnön. Muina aikoina sairaanhoitajamme vastaavat puhelimeen potilastyön ohessa.

Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu. 

Tavoitteenamme on antaa korkeatasoista ja perhekeskeistä hoitoa ja ohjausta erilaisten lastentautien hoidosta.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

LASTEN JA NUORTEN KLINIKKA

 

Lasten ja nuorten klinikka vastaa ensisijaisesti Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta, mutta meille voi hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta ja avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkistan vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua.


   TERVETULOA HARJOITTELUUN!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

​Odotusaulastamme löytyy mm. lukemista, leluja, televisio sekä mikroaaltouuni lasten ruokien lämmittämiseen.
Eristystä tarvitsevat potilaat (esim. vatsatauti tai vesirokko) eivät käytä yhteistä odotusaulaa. Sairaalaklovnit viihdyttävät lapsianne päivystyksessä.

Vastuuhenkilöt

Vastaava erikoislääkäri Anna-Maija Kujari, puh. 02 313 5850
Osastonhoitaja Anne Kellokangas, puh. 02 313 8799
vt. Apulaisosastonhoitaja Sanna Sederholm, puh. 02 313 9420

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 26.3.2019 10:44