Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten päivystyspoliklinikka

Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC3)

Tyks, U-sairaala (rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 3. krs (katutaso)
Kiinamyllynkatu 4–8, Turku

Ravitsemusterapeutti
ma–pe klo 8–15.30

Puhelin

02 313 1420

Faksi

02 313 1434

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku​​

 Lasten ja nuorten päivystyspoliklinikka

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Poliklinikkamme päivystää ympäri vuorokauden joka päivä. Hoidamme alle 16-vuotiaita pediatrisia eli lastentauteja sairastavia päivystyspotilaita. Kirurgiset traumapotilaat kuuluvat virka-aikana (arkisin klo 8–15) lastenkirurgian poliklinikalle ja virka-ajan ulkopuolella yhteispäivystykseen. Pehmytkirurgiset potilaat (esimerkiksi vatsakipuiset ja tyrät) hoidetaan meillä päivystysaikana. Hoidamme päivisin myös pediatrisia ajanvarauspotilaita.

​Potilaamme tulevat päivystyksenä joko lääkärin lähetteellä tai vakavasti sairaat ilman lähetettä.

Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu. 

Tavoitteenamme on antaa korkeatasoista ja perhekeskeistä hoitoa ja ohjausta erilaisten pediatristen tautien hoidosta. Annamme myös puhelinneuvontaa ympärivuorokautisesti.

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

LASTEN JA NUORTEN KLINIKKA

 

Lasten ja nuorten klinikka vastaa ensisijaisesti Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta, mutta meille voi hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta ja avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkistan vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua.


   TERVETULOA HARJOITTELUUN!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

​Odotusaulastamme löytyy mm. lukemista, leluja, televisio sekä mikroaaltouuni lasten ruokien lämmittämiseen. Samaa odotusaulaa käyttävät myös suunnitellusti kirurgian poliklinikalle saapuvat lapset perheineen.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Anna-Maija Kujari, puh. 02 313 5850
Osastonhoitaja Marianne Lövgren, puh. 02 313 2615
Apulaisosastonhoitaja Sanna Korkka, puh. 02 313 9420

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 22.12.2017 11:36