Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

 Lasten ja nuorten reumasairauksien poliklinikka

​Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC6)

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 6. krs.
Kiinamyllynkatu 4-8,
Turku

Puhelin

02 313 1412 osasto
02 313 0484 sihteeri

Faksi

02 313 9412

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten reumasairauksien poliklinikka

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Meillä tutkitaan ja hoidetaan alle 16-vuotiaita lastenreumaa tai sidekudossairauksia sairastavia sekä muita niveloireisia lapsia ja nuoria. Suurimmalla osalla lapsista on lastenreuma. Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. 

Potilaat käyvät poliklinikalla sairaudesta riippuen 3-6 kk välein. Poliklinikkakäynnin kesto on 30-45 min. Käyntiin kuuluu reumahoitajan vastaanotto, fysioterapeutin tutkimus ja lääkärin vastaanotto. Vastaanoton yhteydessä voidaan tehdä myös nivelten UÄ-tutkimus. Tarvittaessa voidaan antaa nivelten kortikosteroidipaikallishoitoja. Lastenreumaa sairastavat täyttävät ennen lääkärin vastaanottoa tietokonepohjaisen voinnin seurantakaavakkeen (Go Treat It). Hoitaja voi käynnin yhteydessä antaa lääkeopetusta sekä lääkkeiden pistosopetusta. Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

Reumasairauksia sairastavien lasten hoito vaatii moniammatillista tiimityötä, minkä vuoksi teemme tiivistä yhteistyötä mm. kuntoutusohjaajan, perhetyöntekijän, silmälääkärin ja hammaslääkärin kanssa.
Kevään ja syksyn kurssiaikoina voi läsnä olla opiskelunsa loppuvaiheessa olevia lääketieteen opiskelijoita.

Poliklinikalla ei oteta verinäytteitä tai röntgenkuvia, vaan tarvittavat tutkimukset tehdään laboratorion tai kuvantamisyksikön tiloissa. Useimmiten tarvittavat tutkimukset pyritään tekemään etukäteen ennen poliklinikalle tuloa.​

 ‭(Piilotettu)‬ Hoito ja tutkimukset

 

 

​Poliklinikalla opiskelija voi sovitusti ja tilanteesta riippuen seurata poliklinikan toimintaa. Odotamme kiinnostusta lasten sairaanhoitoon ja aktiivista asennetta. Salassapitovelvollisuutta ja virheetöntä aseptiikkaa tulee noudattaa. Vesirokko tulee olla sairastettu tai vesirokkorokote otettu.

Vastuuhenkilöt

Lastentautien erikoislääkäri, lastenreumatologi Anne Putto-Laurila, puh. 02 313 1433

Reumahoitaja Heidi Suominen, p. 02 313 0772​

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 6.6.2016 15:26