Siirry sisältöön

 Lasten ja nuorten teho-osasto

​Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks, U-sairaala (rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 8. krs
Kiinamyllynkatu 4–8, Turku

Puhelin

02 313 1414

Faksi

02 313 3460

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten teho-osasto

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Hoidamme vaikeasti sairaita 0–16-vuotiaita lapsia ja nuoria. Suurimpia potilasryhmiämme ovat teho-osastohoitoa vaativat kirurgiset trauma- ja leikkauspotilaat, vaikeat infektiot, kouristuspotilaat, diabeettiset ketoasidoosit ja täysiaikaiset vastasyntyneet. Osaa potilaista hoidetaan hengityskoneessa. Kaikkia potilaita seurataan monitoreissa ja monia laboratorioanalyysejä voidaan tehdä vierilaittein. Olemme Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ainoa lasten ja nuorten teho-osasto.

Osastollamme toimii myös elvytysryhmä, joka hoitaa keskitetysti kaikki U-sairaalan elvytykset.

​Potilaamme tulevat päivystyksenä ilman lähetettä.

Potilaamme voivat tulla myös suoraan leikkausaleista, vuodeosastoilta tai sairaalasiirtoina.

Vuodeosastohoidosta laskutetaan hoitopäivämaksu.​ Alle 18-vuotiaat maksavat hoitopäivämaksun korkeintaan seitsemältä vuorokaudelta vuodessa.

Tärkeänä osana hoitotyötämme on koko perheen huomioiminen ja tukeminen. Meillä vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon henkilökunnan ohjauksessa.

Vierailuajat

Vapaat vierailuajat vanhemmille, ensisijaisesti klo 10–20 välillä. Muista vieraista on sovittava erikseen.

 Hoito ja tutkimukset

 

LASTEN JA NUORTEN KLINIKKA 

Lasten ja nuorten klinikka vastaa ensisijaisesti Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella asuvien lasten ja nuorten erikoissairaanhoidosta, mutta meille voi hakeutua hoitoon kaikkialta Suomesta lääkärin lähetteellä. VSSHP:ssä Tyks kantasairaalaan (U-sairaalaan) on keskitetty kaikki vuodeosastotoiminta ja avohoidon erikoispoliklinikkoja on kantasairaalan lisäksi myös aluesairaaloissamme, esimerkiksi Salossa sijaitseva Lasten ja nuorten poliklinikka.  

Lasten ja nuorten klinikalla hoidetaan akuutisti ja pitkäaikaisesti sairaita 0-16 -vuotiaita lapsia ja nuoria lastentautien, lastenkirurgian ja lastenneurologian erikoisaloilla. Toimialueemme on jaettu vastuualueisiin:  

 • Lasten ja nuorten sairaanhoito
 • Vastasyntyneiden sairaanhoito
 • Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito
 • Lasten ja nuorten kirurgia
 • Lastenneurologia

Lisäksi Lasten ja nuorten klinikalla on harjoittelupaikkoja myös varahenkilöstössä. Kaikkiin harjoittelupaikoihimme haetaan Jobiilin kautta. Minimi harjoittelujakson pituus on kolme viikkoa ja sen tulee olla yhtäjaksoista. Lasten ja nuorten klinikalla pääset mukaan moniammatillisen tiimin jäseneksi ja toteuttamaan lasten ja nuorten hoitotyötä. Harjoittelujakson aikana pääset tutustumaan lapsiin/nuoriin ja heidän perheisiinsä ja pääset mukaan perhekeskeiseen toimintaan. Tarkistan vielä tarkemmat mahdollisuudet ja edellytykset harjoittelupaikkojen tarkemmista kuvauksista (sivun alaosasta). 

Lasten ja nuorten klinikan harjoitteluun liittyviä erityisasioita:

 • Harjoitteluun tulevan opiskelijan tulee olla sairastanut tai rokotuksen avulla saanut suojan vesirokkoa ja tuhkarokkoa vastaan.

 • Suosittelemme ottamaan influenssarokotuksen ennakkoon, jos tulet meille harjoitteluun tammi-maaliskuussa.

 • Harjoitteluun tulevalta opiskelijalta, joka on ollut edeltävän vuoden aikana potilastyössä tai potilaana ulkomaisessa sairaalassa tai laitoksessa vaaditaan yksi negatiivinen MRSA-näyte sieraimista ja käsien ihorikoista ennen harjoittelujakson alkua.

 • Yksiköissä hoidetaan alle 18-vuotiaita. Ennen harjoitteluun tuloa sinun on esitettävä voimassa oleva rikosrekisteriote opettajallesi. 

Ennen harjoitteluun tuloa:

 • Huolehdi, että CV:si on ajan tasalla.

 • Olet hankkinut VRK-kortin (terveydenhuollon varmennekortti) ennen jakson alkua.


  TERVETULOA HARJOITTELUUN!

Tarkempi kuvaus hoitotyön opiskelijoille

​Potilashuoneemme ovat kolmen hengen avohuoneita. Lisäksi meillä on kaksi yhden hengen eristyshuonetta. Jokaisessa huoneessa on oma tv sekä dvd-soitin.

Osastollamme on myös oma taukotila vanhemmille kahvinkeittomahdollisuuksineen.

Tarvittaessa potilaan hoitoon osallistuvat myös erityistyöntekijät, kuten esimerkiksi fysioterapeutit, sosiaalityöntekijät tai ravitsemusterapeutit.

Sairaanhoitaja Esko Roselli sai 2013 sairaanhoitopiirin Vuoden menestyjä -palkinnon ansioituneesta työstään lasten hätätilannesimulaatiokoulutuksen kehittäjänä.

Vastuuhenkilöt

​Erikoislääkäri Janne Kataja
puh. 02 313 0673
​Osastonhoitaja Anu Luukkanen
puh. 02 313 1445
​Apulaisosastonhoitaja Paula Kamppuri-Oporta
olli-vanttinen.jpg​Lasten anestesiologi Olli Vänttinen
puh. 02 313 0598

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

 

Päivitetty: 22.12.2017 12:56