Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

 Lasten ja nuorten urologian ja gastrokirurgian poliklinikka

​Yhteystiedot

Käyntiosoite (UC3)

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
B-sisäänkäynti, 3. krs.
Kiinamyllynkatu 4-8,
Turku

Aukioloaika

ma-pe 8.15-16

Puhelinnumero

02 313 2449

Faksi

02 313 1434

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

 Lasten ja nuorten urologian ja gastrokirurgian poliklinikka

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Hoidamme ja tutkimme alle 16 -vuotiaiden synnynnäisiä virtsarakon ja suoliston alueen epämuodostumia, traumojen jälkitiloja, sekä virtsarakon ja suoliston toimintahäiriöitä. Suurin potilasryhmämme ovat virtsarakon ja suoliston toimintahäiriöpotilaat. Tämän lisäksi hoidamme kallo-, kuopparinta- sekä arpihoitoa tarvitsevia potilaita.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Käynnistä laskutetaan poliklinikkamaksu.

Käynnin kesto lääkärillä on 15-30 minuuttia. Tähän käyntiin usein liittyy lasten urologisen sairaanhoitajan ja uroterapeutin tekemät tutkimukset. Näitä ovat mm. uroflowmetria, jäännösvirtsan mittaus ultraäänellä, urodynamia, ja lapsen muu lääkärin tarkastus, kuten paino, pituus ja verenpaine. Tutkimuksiin liittyvät sairaanhoitajan suorittamat tarkennetut haastattelut ja erilaiset vanhempien kotona täyttämät virtsanmittauslistat ja päiväkirjat.

Hoitaja opettaa myös sekä lapsen että vanhemmat toistokatetroimaan sekä virtsarakon että tarvittaessa suolen huuhteluun tarkoitetun ace –kanavan. Lisäksi sairaanhoitaja antaa muuta hoito-opetusta ja uroterapiaa. Hoitajan käynnin, tutkimuksen ja opetuksen kesto vaihtelee tunnista kuuteen tuntiin.

Tarvittaessa käynneillä on mukana myös ravitsemusterapeutti, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, uroterapeutti, perheterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Kuvantamistutkimuksia tehdään sekä röntgen- että isotooppiosastolla, verikokeet otetaan laboratoriossa. Meillä voidaan ottaa verinäytteitä tutkimuksen yhteydessä. Virtsanäytteiden otto tapahtuu vauvoilta ennen tutkimuksia.​

 Hoito ja tutkimukset

 

​Poliklinikalla opiskelija voi sovitusti ja tilanteesta riippuen seurata poliklinikan toimintaa. Odotamme kiinnostusta lasten sairaanhoitoon ja aktiivista asennetta. Salassapitovelvollisuutta ja virheetöntä aseptiikkaa tulee noudattaa ja vesirokko tulee olla sairastettu tai vesirokkorokote otettu.

Vastuuhenkilöt

Lastenkirurgian erikoislääkäri Timo Hurme, puh. 02 313 1455

Sairaanhoitaja Kirsi Laine, puh. 02 313 2449

Osastonhoitaja Anu Luukkanen, puh. 02 313 1445​

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Päivitetty: 4.9.2014 14:29