Siirry sisältöön

 Vastasyntyneiden teho-osasto

​Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
A-sisäänkäynti, 9. krs.
Kiinamyllynkatu 4-8, Turku

Puhelinnumerot

02 313 1413 osasto
02 313 2413 sihteeri

Faksi

02 313 2485

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku 

Katso myös:

Vastasyntyneiden sairaanhoito
Äidinmaitokeskus
Kehitysseurantavastaanotto

 Vastasyntyneiden teho-osasto

 • Potilaille
 • Opiskelijoille
 • Lisätietoa

Vastasyntyneitä vanhempiensa kanssa vastasyntyneiden teho-osastolla.Lapsen oikeus vanhempien läsnäoloon ja hoivaan on perusperiaatteemme. Olemme perhekeskeisyyden edelläkävijä ja kannustamme vanhempia osallistumaan vauvan hoivaan ja hoitoon alusta lähtien mahdollisimman paljon. Vanhemmat voivat yöpyä vauvan vierellä perhehuoneessa tai erillisessä sairaalahuoneessa (Muumihuoneessa).

Aloitimme vastasyntyneiden tehohoidon perhehuoneissa ensimmäisenä Suomessa. Vastasyntyneiden teho-osaston koko henkilökunta on koulutettu vauvan ja vanhempien yksilölliseen huomioimiseen ja yhteistyön arvostamiseen Vanhemmat Vahvasti Mukaan (VVM) -koulutuksella.

Hoidamme keskosia, kirurgista hoitoa tarvitsevia ja muita vastasyntyneitä, jotka tarvitsevat tehohoitoa tai valvontaa. Potilaiden hoitoajat vaihtelevat parista päivästä useisiin kuukausiin. Osastollamme toimii moniammatillinen vastasyntyneiden tehohoidon tiimi. Vauvanne hoitoon osallistuu lääkäreitä, sairaanhoitajia, fysioterapeutteja sekä tarvittaessa muiden alojen ammattilaisia. Osastollamme käy pikkulapsipsykiatrian (VAVU työryhmä = varhainen vuorovaikutus) työntekijöitä tapaamassa vanhempia ja tukemassa vanhemmuutta.

 PalautelomakeAnna palautetta hoidosta 

Tutustu Keskolamme toimintaan:

 

 

Opiskelijoita harjoittelussa vastasyntyneiden teho-osastolla.Opiskelijavastaavat

 • Outi Eklund
 • Maarit Ilvonen
 • Noora Huhtala
 • Hanna-Leena Lehmus

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi@tyks.fi

Tärkeää opiskelijalle

Huolehdi, että CV:si on Jobiilissa luettavissa.

Kun harjoittelusi alkaa, saavuthan lastenklinikan poliklinikan aulaan (3. kerros) klo 11 lastenklinikan opiskelijoiden yhteiseen perehdyttämistilaisuuteen ja tämän jälkeen osastollemme klo 12.

Sinulle on etukäteen nimetty 2-3 lähiohjaajaa ja toivomme sinun suunnittelevan työvuorosi mahdollisimman paljon heidän työvuorojensa mukaisesti, jolloin ohjaussuhde tukee oppimistasi mahdollisimman hyvin. Osastolla tehdään kolmivuorotyötä. Yövuoroja saattaa olla tavallista enemmän ja osa ohjaajista tekee pelkästään yövuoroja. Näin ollen opiskelijoillekin saattaa tulla tehtäväksi useampia yövuoroja harjoittelujakson aikana.

Opiskelijat pukeutuvat opiskelijoille ohjatussa paikassa U-sairaalassa. Kulkuavaimen saa osastolta allekirjoitusta vastaan. Opiskelijat vastaavat kulkuavaimista niiden käytön ajan. Opiskelijalla tulee olla hankittuna VRK-kortti (terveydenhuollon varmennekortti)ennen jakson alkua.

Osastollamme on käytössä reissuvihko, johon opiskelijan tulee pyytää palautetta, jos työskentelee muun kuin oman lähiohjaajan kanssa.

Kiinnitä huomiota omaan terveydentilaasi, koska osastollamme hoidetaan pieniä ja sairaita vastasyntyneitä, joilla on huono vastustuskyky. Osastolle ei saa tulla flunssaisena tai vatsatautisena.

Luethan hygieniaohjeen ennen harjoittelusi alkua ja tarkistat rokotuksesi.

Odotamme sinulta

 • aktiivisuutta
 • huolellisuutta
 • vaitiolovelvollisuuden noudattamista
 • poissaolojen ilmoittamista

Tervetuloa osastollemme oppimaan!

Vanhempien toivotaan osallistuvan hoitoon alusta lähtien mahdollisimman paljon. Vanhemmat ovat tervetulleita lääkärinkierrolle.

Huomioithan, että osastolle ei saa tulla sairaana kuten flunssaisena.

Sisarukset voivat vierailla osastolla vapaasti mikäli ovat terveitä. Infektiokauden ajan informoimme erikseen mahdollisista rajoituksista.

Isovanhemmat ja muut sukulaiset/tukihenkilöt saavat vierailla vanhempien ja hoitajien kanssa sovitulla tavalla.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Liisa Lehtonen, puh. 02 313 0253

Osastonhoitaja Elina Hiltunen, p. 02 313 2508

​Kuulumme Tyksin Lasten ja nuorten klinikkaan.

Lääkäri ja potilaat osastolla.

Päivitetty: 2.1.2020 10:34