Siirry sisältöön

 AD2-röntgen, os. 940

Yhteystiedot

Käyntiosoite

Tyks A-sairaala
Sisäänkäynti 4A
Kiinamyllynkatu 4-8, Turku

Aukioloajat

ma-to 8-16
pe 8-15.30

Puhelin

02 313 1940 toimisto

Ajanvaraus

02 313 3633

Faksi

02 313 2957

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Tulo-ohjeet tutkimukseen

Tulo tutkimukseen

 AD2-röntgen, os. 940

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

Potilas magneettikuvauslaitteessa 

Teemme korkeatasoisia radiologisia tutkimuksia magneettikuvauslaitteilla. Magneettitutkimuksista osastollemme on keskitetty lasten anestesiaa vaativat kuvaukset sekä magneettiohjatut rintabiopsiat.

Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia.

Potilaamme tulevat Tyksin osastoilta ja poliklinikoilta. 

 Hoito ja tutkimukset

 

​AD2-röntgenosasto on opiskelijamyönteinen ja haastava oppimisympäristö, jossa magneettikuvausta pääsee opiskelemaan monipuolisesti. Osastolla toimii tällä hetkellä neljä magneettilaitetta, kolme 1,5 teslan ja yksi kolmen teslan magneetti. Muut modaliteetit ovat toistaiseksi pois käytöstä tilojen peruskorjauksen vuoksi.

AD2-osastolla työskentelee vakituisesti osastonhoitaja, apulaisosastonhoitaja, röntgenhoitajia, radiologeja, fyysikko, osastonsihteereitä sekä laitoshuoltajia. Tutkimusten suorittaminen vaatii usein moniammatillista osaamista. Teemme yhteistyötä anestesiayksikön, vuodeosastojen ja poliklinikoiden kanssa. Magneettitutkimuksiin tulee potilaita sekä osastoilta että poliklinikoiden lähettämänä. Potilaiden ikäjakauma on sikiöstä ikäihmisiin. Osa tutkimuksista tehdään anestesiassa ja kuvausten lisäksi teemme myös magneettiohjattuja toimenpiteitä. Pääasiassa teemme erikoistutkimuksia, siksi edellytämme opiskelijalta hyviä perustietoja magneettikuvauksesta. Lisäksi toivomme yhteistyökykyä, oma-aloitteisuutta ja aktiivisuutta sekä vastuunottamista omasta oppimisesta.

Oppimisessa painotamme turvallista työskentelyä magneettiympäristössä. Tämä sisältää oman työturvallisuutemme lisäksi potilaiden, saattajien ja ulkopuolisen henkilökunnan turvallisuudesta huolehtimisen. Potilaan ohjauksessa korostuvat motivointi- ja yhteistyötaidot sekä kyky kohdata erilaisissa tilanteissa olevia ja eri kulttuureista tulevia ihmisiä. Potilaanhoidossa tarvitaan hyvää aseptiikan osaamista sekä ensiaputaitoja. Magneettilaitteen konsolilla työskennellessä opiskelija saa käsityksen magneettikuvaukseen liittyvistä parametreista ja niiden vaikutuksesta toisiinsa sekä kuvanlaatuun. Kaiken kaikkiaan pyrimme AD2-röntgenosastolla tarjoamaan opiskelijalle kattavan kuvan modernista magneettikuvantamisesta ja sen mahdollisuuksista.

Vastuuhenkilöt

Osastonylilääkäri Riitta Parkkola, p. 02 313 0148
vs. Osastonhoitaja Kirsi Lähteenmäki, p. 02 313 2941

Päivitetty: 21.3.2019 9:58