Siirry sisältöön

 Uudenkaupungin röntgen, os. 146

​Yhteystiedot

​Käyntiosoite

Tyks Vakka-Suomen sairaala
Terveystie 2,  Uusikaupunki

Aukioloajat

Ma-pe 8 - 16

Puhelin

02 314 1721 toimisto
02 314 1700 hoitajat

Ajanvaraus

02 313 3633

Faksi

02 314 1701

Postiosoite

Tyks Vakka-Suomen sairaala / Röntgen
Terveystie 2,
23500 Uusikaupunki

Tulo-ohjeet tutkimuksiin

Tulo magneettikuvaukseen

Tulo röntgeniin 

 Tulo tietokonetomografiaan

 Uudenkaupungin röntgen, os. 146

  • Potilaille
  • Opiskelijoille
  • Lisätietoa

 

Teemme sekä ajanvaraus- että päivystystutkimuksia. Teemme röntgenkuvauksia, ultraäänitutkimuksia ja tietokonetomografioita.  Potilaat tulevat meille lääkärin lähetteellä. VSKK:n käytössä oleva liikutettava magneettitutkimuslaite – ns. rekkamagneetti – käy sovittuina viikonpäivinä Vakka-Suomen sairaalassa.

Potilaamme tulevat:

  • sairaanhoitopiirimme alueen sairaaloista (lähinnä Tyks Vakka-Suomen sairaalasta)
  • terveyskeskuksista
  • työterveyshuollosta.

Osastomme on auki arkisin klo 8-16. Aukioloaikojen ulkopuolella on varallaolo arkisin klo 16-21 ja viikonloppuisin ja pyhisin klo 9-21. ​

 Hoito ja tutkimukset

 

​Ennen harjoittelua

Anatomiaa kannattaa kerrata ennen harjoittelujaksolle tuloa. Tavoitteet jaksolle pitää olla, ja ne käydään läpi harjoittelun alussa.

​Opetus- ja ohjaustilanteet

Osastomme on pieni, mutta teemme paljon erilaisia tutkimuksia. Osastollamme tehdään natiivikuvauksia, ultraäänitutkimuksia (ja –toimenpiteitä), sekä tietokonetomografiatutkimuksia. Kesällä 2017 saimme uuden natiivikuvauslaitteen ja marraskuussa 2017 TT:n. Potilaat tulevat meille ajanvaraus- tai päivystyslähetteillä terveyskeskuksista, hoivakodeista, sairaalan sisältä sekä muista sairaanhoitopiirin toimintayksiköistä, työterveyshuollosta ja Vakka-Suomen lääkärikeskuksesta.

Osastollamme työskentelee kuusi hoitajaa, osastonhoitaja, osastonsihteeri ja kaksi radiologia ( 1 kerrallaan paikalla). Välillä sonograferi käy tekemässä uä-tutkimuksia. Osastollamme on nimetty opiskelijaohjauksesta vastaava röntgenhoitaja, mutta koko henkilökuntamme osallistuu ohjaukseen.

​Mitä opit osastollamme?

Harjoittelujakson aikana opiskelija osallistuu tutkimuksiin ensin ohjatusti ja harjoittelun edetessä myös itsenäisesti. Meillä on monipuolisia opetus- ja ohjaustilanteita natiivi- ja tietokonetomografiatutkimuksissa, sillä meillä käy erikuntoisia ja eri-ikäisiä ihmisiä. 

Opiskelijalta odotamme muun muassa aktiivisuutta, positiivista asennetta, yhteistyökykyä, rohkeutta kysyä asioista, ehdotonta vaitiolovelvollisuutta ja potilaslähtöistä ajattelua.

 

 

​Vastaamme erikoissairaanhoidon diagnostisista kuvantamispalveluista. Lisäksi tuotamme alueen terveyskeskuksille niiden tarvitsemat kuvantamistutkimukset. Alueen ainoana röntgen-yksikkönä myymme palveluja myösVakka-Suomen lääkärikeskuksen asiakkaille.

Osastollamme on tehty auditoinnit 2005, 2007, 2012 ja 2018. Vuoden menestyjä -palkinnon saimme vuonna 2005.

Vastuuhenkilöt

Vs. ylilääkäri Tanja Valmunen, p. 02 314 1722
Vs. osastonhoitaja Maria Rantanen, p. 02 314 1720

Päivitetty: 16.5.2018 9:43