Siirry sisältöön

​Tekonivelkirurgian vastuualue

Vastuualueellamme hoidetaan sairaanhoitopiirin tekonivelleikkaukseen tulevia potilaita sekä koko ERVA-alueen haastavimmat tekonivelpotilaiden komplikaatiot. Meille on kansallisesti keskitetty vaativa lonkan niveltä säästävä kirurgia, jota tarvitsevat potilaat tulevat ympäri Suomea. Tekonivelpotilaiden hoidossa toteutamme kansallisia suosituksia. Meiltä käsin johdetaan Suomen ja pohjoismaiden tekonivelrekisteriä (NARA- Nordic Artroplasty Register Association) jonka avulla voimme seurata hoitojen tehoa, turvallisuutta ja kustannuksia kansallisella ja pohjoismaiden tasolla. Lisäksi olemme mukana monissa kansainvälisissä monikeskustutkimuksissa, joissa useimmissa olemme Suomen vastuututkijoina.

Panostamme jatkuvaan koulukseen, työhyvinvointiin sekä yhteistyön kehittämiseen. Arvioimme ja kehitämme olemassa olevia toimintamalleja potilaan parhaaksi yhdessä lähikuntien kanssa. Tavoitteenamme on olla pohjoismaiden paras tekonivelpotilaiden hoitoa tarjoava yksikkö.

Tarjoamme potilaille joustavaan hoitoon pääsyn sekä lisääntyvässä määrin lähipalveluja koko sairaanhoitopiirin alueella. Kauempaa tulevien potilaiden osalta pyrimme järjestämään kuvaukset ja poliklinikkakäynnit samalle päivälle ja näin vähentämään potilaiden matkustamista. Leikkaustoiminta on jaettu Tyks Kirurgiseen sairaalaan (Tules-sairaala) sekä Tyks Salon sairaalaan.

Lääkärimme esittäytyvät

 ​Jari Mokka, vastuualuejohtaja

 

 

​Mika Junnila

LL, tekonivelkirurgian asiantuntijalääkäri

Erikoisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet: Kaikki lonkan ja polven alueen tekonivelkirurgia, Lasten ja nuorten aikuisten lonkkakeskus (niveltä säästävä kirurgia)

1-karvonen_mikko.jpg​Mikko Karvonen

LL, Ortopedian- Traumatologian el.

Erikoisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet: Lonkan ja polven tekonivelkirurgia ja –revisiokirurgia

 

Matti Seppänen

LL, tekonivelkirurgian erityispätevyys, tekonivelkirurgian asiantuntijalääkäri

Erikoisosaamisalueet ja kiinnostuksen kohteet: Lonkkakirurgia, niveltä säästävä kirurgia (tähystys- ja asennonkorjauskirurgia), Lasten ja nuorten aikuisten lonkkakeskus (niveltä säästävä kirurgia)

 

Hoitohenkilöstön esimies 

Annukka Haataja

Osastonhoitaja

 

Päivitetty: 15.8.2018 12:37

 ​Yhteystiedot

Vastuualuejohtaja
Jari Mokka
02 313 0000

Osastonhoitaja
Annukka Haataja
02 313 6184

Faksi
02 313 6884

Käyntiosoite
Tekonivelkirurgian vastuualue
Tyks Kirurginen sairaala
(Rakennus 21)
3.krs, KIR3
Luolanvuorentie 2
20700 Turku

Postiosoite
PL 32, 20701 Turku

Tekonivelosasto 
02 313 6124 

Osastomme ja poliklinikkamme