Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Sydän- ja rintaontelokirurgia

Sydänkirurgia​

Vastaamme sydän- ja rintaontelokirurgian alan hoidoista, jotka pääasiassa ovat sepelvaltimoiden ohitusleikkauksia sekä sydänläppien ja aortan leikkauksia. Meillä on ympärivuorokautinen valmius akuutisti sairastuneiden potilaiden leikkaushoitoon.

Ohitusleikkauksia teemme noin 200 vuodessa ja muita sydänleikkauksia reilut 200 vuodessa. Ohitusleikkauksia voimme tehdä myös käyvällä sydämellä ilman sydän–keuhkokonetta.

Tekoläppäleikkausten lisäksi teemme hiippaläpän korjauksia soveltuvissa tapauksissa videoavusteisesti, jolloin leikkaushaava (pituudeltaan 7–8 cm) on oikeassa kyljessä. Hiippaläppävuodoista 70–80 % pystytään hoitamaan korjaamalla viallinen läppä. Vuotavista aorttaläpistä voidaan myös osa hoitaa läppää korjaamalla.

Eteisvärinä voidaan valikoiduissa tapauksissa hoitaa torakoskooppisesti johtoratoja polttamalla, kun eteisvärinä ei ole reagoinut muulle hoidolle. Nämä hoidot on aloitettu ensimmäisenä Suomessa Tyksissä.

Laskevan aortan pullistumia on hoidettu vuodesta 2005 yhdessä toimenpideradiologin kanssa laittamalla verkkoputki nivusen kautta perinteisen leikkauksen sijaan.

Rintaontelokirurgia

Rintaontelokirurgiassa voimme tarjota valtaosalle potilaista nykyisten suositusten mukaista potilasta vähemmän rasittavaa mini-invasiivista kirurgista hoitoa keuhkojen hyvän- ja pahanlaatuisissa sairauksissa. Yhteistyössä plastiikkakirurgien kanssa hoidamme rintakehän kasvaimia ja vammoja. Rintaontelokirurgisia toimenpiteitä teemme noin 200 vuodessa.

Päivitetty: 17.5.2016 13:16

 Yhteystiedot

Vs. vastuualuejohtaja
Vesa Anttila
Puh. 02 313 2204​