Siirry sisältöön

​Sepelvaltimohoito

Sepelvaltimohoitoa leikkaussalissa

Sepelvaltimohoidon vastuualueelle on keskitetty kaikki sepelvaltimotaudin hoidossa tarvittavat toimenpiteet laidasta laitaan. Sydänkeskuksessa on käytössä kaikki diagnostiset toimenpiteet ja tutkimukset, jota valitaan potilaalle yksilöllisesti hoitosuositusten mukaisesti.

Rasituskoe on edelleen perustelluin alkututkimus, mutta valikoiduissa tapauksissa on perusteltua edetä suoraan joko sepelvaltimoiden varjoainekuvaukseen tai tietokonetomografiaan. Viime mainitut tehdään yhteistyössä PET- keskuksen vuoksi, jolloin tarvittaessa voimme yhdistää tutkimukseen myös sydämen perfuusiotutkimuksen, joka tavanomaiseen tietokonetomografiaan verrattuna parantaa diagnostista osuvuutta vielä edelleen.

Varjoainekuvauksia teemme yli 2000 ja pallolaajennushoitoja runsaat 1000 toimenpidettä vuodessa – mukaan lukien vaativimmatkin toimenpiteet, kuten kroonisten sepelvaltimotukosten avaustoimenpiteet.

Mikäli yksilöllisen arvion perusteella potilaalle paras hoitomuoto olisi leikkaus, teemme päätöksen yhdessä ammattitaitoisten sydänkirurgiemme kanssa.

Osastomme ja poliklinikkamme

Päivitetty: 2.11.2018 12:32

​Yhteystiedot

 

Vastuualuejohtaja
Antti Ylitalo
p. 02 313 0511

 

Lue lisää

Sepelvaltimotauti (Terveyskirjasto)

Sepelvaltimotautiin liittyviä hoito-ohjeita

Sydänliitto

03-sydankeskus-sydantalo.jpg

Sydänsairaudet - Terveyskylä.fi 
Tietoa sydänsairauksista, niiden hoidosta ja ennaltaehkäisystä.