Siirry sisältöön

 Toiminta ja laatu

 Toiminta ja laatu

  • Toiminta
  • Laatu

​Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikan yleisimmät isot leikkaukset ja tähystykset vuonna 2018

Yleisimmät isot leikkaukset ja tähystykset vuonna 2018 infografiikkana. Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikalla vuonna 2018 tehtiin 7 203 leikkaustoimenpidettä. Päiväkirurgian osuus oli  30 %. Toimialueella modernien, mini-invasiivisten tekniikoiden osuus on merkittävä ja edelleen kasvava. Tähystyskirurgian osuus on iso eturauhasen, umpilisäkkeen ja munuaisen poistoissa, lihavuuskirurgiassa ja suolistosyövän hoidossa. Syöpätaudin vuoksi tehtäviä leikkauksia vuonna 2018 tehtiin 987.

 Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikan vuosi 2018 lukuina -infograafi.Painopiste potilashoidossa painottuu avohoitopalveluihin. Potilaamme ovat lisääntyvässä määrin ikäihmisiä, useita sairauksia sairastavia ja monen potilaan diagnoosina on krooninen sairaus tai syöpätauti. Hoitomuodot lääketieteen ja teknisten apuvälineiden kehittymisestä huolimatta ovat potilaille raskaita niin fyysisesti kuin henkisestikin, minkä vuoksi potilaiden kokonaisvaltaiseen hoitoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Hoitajavastaanottoja on perustettu huolehtimaan potilaiden tiedonsaannista ja sairauden kanssa pärjäämisestä. Toimialueella on aktiivista toimintaa yhdistysten kanssa ja vertaistukitoimintaa on mm. vatsakirurgian osastolla. 

Potilastyytyväisyys

Potilaspalautteiden tulokset toimialueella 2018

Asiakastyytyväisyyskysely infografiikkana. Palaute on tärkeää toiminnan kehittämiseksi ja siksi keräämme jatkuvasti potilaspalautetta toiminnastamme. Palautetta voi antaa sähköisesti ja paperilomakkeella. Yksiköissämme on vuonna 2016 otettu käyttöön myös helppokäyttöiset potilaspalauteautomaatit. Vuonna 2018 palautteita tuli 694 (QPro). Potilaspalautteiden keskiarvo vuonna 2018 oli 4,7 asteikolla 1-5. Avoimista palautteista oli kiitoksia 47,5%, moitteita 18,5% ja ehdotuksia 7,7%.

Lisäksi aloitimme kesäkuussa keräämään potilaspalautetta myös tekstiviestipalautteena ja saimme 1 706 palautetta. Tekstiviestipalautteiden perusteella palvelun yleisarvosana oli 1-10 asteikolla 9,3.

Palautelomake. Anna palautetta toiminnastamme

Päivitetty: 8.10.2019 12:02