Siirry sisältöön

 Toiminta ja laatu

 Toiminta ja laatu

  • Toiminta
  • Laatu

​Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikan yleisimmät leikkaukset ja tähystykset vuonna 2016

 TO3_toimenpiteet.png

Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikalla vuonna 2016 tehtiin 8015 leikkaustoimenpidettä. Päiväkirurgian osuus oli  35 %. Toimialueella modernien, mini-invasiivisten tekniikoiden osuus on merkittävä ja edelleen kasvava. Tähystyskirurgian osuus on iso eturauhasen, umpilisäkkeen ja munuaisen poistoissa, lihavuuskirurgiassa ja suolistosyövän hoidossa. Syöpätaudin vuoksi tehtäviä leikkauksia vuonna 2016 tehtiin 1 107.

 tyks_TO3_2016.pngVuonna 2016 painopiste potilashoidossa painottui avohoitopalveluihin. Potilaamme ovat lisääntyvässä määrin ikäihmisiä, useita sairauksia sairastavia ja monen potilaan diagnoosina on krooninen sairaus tai syöpätauti. Hoitomuodot lääketieteen ja teknisten apuvälineiden kehittymisestä huolimatta ovat potilaille raskaita niin fyysisesti kuin henkisestikin, minkä vuoksi potilaiden kokonaisvaltaiseen hoitoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Hoitajavastaanottoja on perustettu huolehtimaan potilaiden tiedonsaannista ja sairauden kanssa pärjäämisestä. Vertaistukitoiminta on aloitettu vatsakirurgian osastolla ja toimialueelle on koulutettu kaksi kokemusasiantuntijaa, joiden koulutus päättyy vuonna 2017.

Potilastyytyväisyys

Potilaspalautteiden tulokset Vatsaelinkirurgian ja urologian klinikalla vuonna 2016

TO3_tyytyvaisyys.png 

Palaute on tärkeää toiminnan kehittämiseksi ja siksi keräämme jatkuvasti potilaspalautetta toiminnastamme. Palautetta voi antaa sähköisesti ja paperilomakkeella. Yksiköissämme on vuonna 2016 otettu käyttöön myös helppokäyttöiset potilaspalauteautomaatit.

Potilaspalautteiden keskiarvo vuonna 2016 oli 4,7 (4,6 vuonna 2015) asteikolla
1-5. Avoimista palautteista  oli kiitoksia 36 % , moitteita 33 % ja ehdotuksia 31 %.

Anna palautetta hoidosta

 

Päivitetty: 17.8.2017 11:09