Siirry sisältöön

​Potilasohje raskaana oleville

Tyks Naistenklinikka rajoittaa Suomen hallituksen ohjeen mukaisesti sairaalavierailuja koronaviruspandemian vuoksi. Rajoitukset koskevat myös lähisairaaloita (Vakka-Suomi, Loimaa, Salo ja Turunmaa). Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion oireita. Oireisilta ja/tai ulkomailla 14 vrk edeltävästi olleilta sairaalaan tulo ilmoittamatta on kielletty. Jos sinulla on koronavirusinfektion oireita tai kotonasi on koronavirusinfektioon sairastunut tai ulkomailla 14 vrk edeltävästi ollut henkilö, ota yhteyttä omaan neuvolaasi/ terveysasemaasi/ äitiyspoliklinikalle ennen sovittuja käyntejä. Tarvittaessa voimme hoitaa osan asioista puhelimitse. Otathan yhteyttä terveysasemallesi, jos sinulla on merkittäviä oireita.

Perhe- ja synnytysvalmennukset toteutetaan digitaalisesti.

Poliklinikka- ja seulontakäynneille on saavuttava yksin. Siirrä sikiöseulonta-aikasi puhelimitse, jos sinulla on hengitystieoireita. Saavu yksin myös päivystyskäynnille. Prenataaliosastolla ja synnytyksen käynnistysvaiheessa tukihenkilö ei voi olla mukana.

Synnytyssaliin voit ottaa mukaan yhden oireettoman tukihenkilön, joka ei ole oleskellut ulkomailla 14 vrk edeltävästi. Oireeton tukihenkilö voi olla mukana myös sektiosynnytyksessä ja lapsivuodeosastolla 1.6.2020 alkaen. Perhehuoneet eivät toistaiseksi ole käytössä lapsivuodeosastolla. Tukihenkilölle opastetaan käsien pesu, käsihuuhteen käyttö ja suojautuminen sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen tullessa ja sieltä poistuttaessa. Synnytyksen aikana tukihenkilö on synnyttäjän kanssa samassa huoneessa synnytyksen ajan ja lapsivuodeosastolla liikkuminen osaston yleisissä tiloissa minimoidaan.

Raskaana olevat ovat alttiita infektioille. Huolehdithan käsihygieniasta ja vältät turhia tapaamisia. Tämänhetkisten tutkimusten mukaan koronaviruksen ei ole todettu aiheuttavan sikiölle synnynnäisiä vaurioita. Koronavirusinfektio ei vaikuta synnytystapaan, mikäli äidin vointi on hyvä. Koronavirusinfektioon sairastunut äiti voi imettää.


Tiedot päivitetty 29.5.2020 klo 12.00. Päivitämme tätä sivua aina lisätietoa saatuamme.

Päivitetty: 29.5.2020 11:58