Siirry sisältöön

​Lasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien hoito

 

Hoidamme veri- ja syöpätautipotilaamme kansainvälisten hoito-ohjelmien mukaisesti ja hoitotuloksemme ovat myös kantasolujensiirtojen osalta kansainvälistä kärkitasoa (Lancet Oncol. 2014;15(1):35-47):

ALL eli akuutti lymfoblastileukemia on yksi yleisimmistä lasten syöpätaudeista. Meillä noudatetaan Pohjoismaista hoito-ohjelmaa ja hoitotuloksissa olemme jopa Pohjoismaisen tason yläpuolella:

Vuosina 1992-2000 meillä diagnosoiduista lapsista kahden vuoden selviämisprosentti oli 91% ja viiden vuoden 84%. Vuoden 2000 jälkeen hoidettujen vastaavat prosenttiluvut ovat jo 94% (kahden vuoden ennuste) ja 90% (viiden vuoden ennuste).

Harvinaisemman eli akuutin myelooisen leukemian (AML), osalta kahden vuoden selviämisennuste on 1990-luvun hoito-ohjelman 50 prosentista noussut vuonna 2004 alkaneella ohjelmalla jopa 90%:n tasolle.

Hoitomme on korkeatasoista ja perhekeskeistä. Vuonna 2012 saimme sairaanhoitopiirimme "Vuoden menestyjä" -tunnustuksen ammattitaitoisesta tiimityöstä.

Vanhemmalla on mahdollisuus halutessaan osallistua yksikössämme lapsen sairaalahoitoon ympäri vuorokauden.

EuropeanReferenceNetworks_FI_EN.pngLasten ja nuorten veri- ja syöpäsairauksien vastuualue on hyväksytty PaedCan-ERN -verkostoon (European Reference Network on Paediatric Cancers).  Jäsenyys asiantuntijaverkostossa on tärkeä saavutus lasten ja nuorten syöpähoidon kannalta. Verkoston avulla lisätään eurooppalaista yhteistyötä syöpien ja kasvainten diagnostiikassa, hoidossa ja seurannassa sekä tutkimuksessa, jotta voidaan varmistaa huipputason hoito siihen kuuluvissa sairaaloissa.

Lääkärimme esittäytyvät

Päivi Lähteenmäki
LT, dosentti, lastentautien ja lasten hematologian erikoislääkäri, lasten ja nuorten veri- ja syöpätautien hoidon vastuualuejohtaja
• Erikoisosaamisalueet: Lasten veri- ja syöpätaudit, hemofilian hoito
• Julkaisut: Lasten syöpähoitojen myöhäisvaikutuksista, Lasten leukemian riskiluokituksesta, Anemian laboratoriodiagnostiikasta

Marika Grönroos
LT, lastentautien erikoislääkäri, lasten hematologi ja onkologi
• Erikoisosaamisalueet: Palliatiivinen hoito, munuaiskasvainten hoito
• Julkaisut: Lasten hematologiasta ja onkologiasta, syövän hoidon jälkiseurauksista.

 

Päivitetty: 28.9.2017 15:35

 Yhteystiedot

​Vastuualuejohtaja
Päivi Lähteenmäki
02 313 0000

Vastuualueen koordinoija
02 313 3416

Faksi

02 313 1460

Käyntiosoite

Tyks, U-sairaala
(rakennus 3)
4. krs. B-sisäänkäynti
Kiinamyllynkatu 4-8
Turku

Postiosoite

PL 52, 20521 Turku

Osastot ja poliklinikat

Lasten ja nuorten hematologinen osasto ja poliklinikka