Siirry sisältöön

Tieteellinen tutkimus

Visiomme on, että kuulumme Pohjoismaiden johtaviin terveyden tutkimuksen yhteisöihin.

Saavutuksemme tunnetaan kansallisesti ja kansainvälisesti ja olemme haluttu yhteistyökumppani.

Strateginen kumppanuus Turun yliopiston kanssa on vahva ja hyödyttää molempia osapuolia sekä alueen väestöä ja elinkeinoelämää.

Erityisvastuualueemme terveydenhuollon toimintayksiköt tunnetaan laajalti niiden sitoutuneisuudesta ja kannustavasta asenteesta tieteelliseen tutkimukseen.

Tieteellinen tutkimus luo huippuosaamista, jota arvostavat potilaat, henkilökunta, tutkijat sekä kuntapäättäjät ja muut sidosryhmät.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tutkimuksesta vastaa johtajaylilääkäri.

Terveystieteellistä tutkimusta tekevien tutkijoiden apuna on

Auria Biopankki

Auria Biopankin tehtävänä on säilyttää ihmisperäisiä näytteitä, kuten kudos- ja verinäytteitä tietoineen, ja välittää niitä terveyttä edistävään lääketieteelliseen tutkimukseen. Suomen ensimmäisen biopankin perustajajäsenet ovat Turun yliopisto sekä Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirit.

Tutkimusvuodeosasto

Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen tutkimusvuodeosasto on kansallinen erityisosaamiskeskus, joka palvelee koko maan tutkijalähtöisen kliinisen tutkimustoiminnan tarpeita. Samalla se tarjoaa edellytykset ja resursseja lääkekehitysyritysten tilaustutkimusten suorittamiselle.

Huippuosaamisyksiköt

Sairaanhoitopiiri on nimennyt viisi huippuosaamisyksikköä, joille se myönsi yhteensä 300 000 euroa kehittämisrahaa. Yhteistä kaikille Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin nimeämille huippuosaamisyksiköille ovat Suomen parhaat hoitotulokset, jotka voidaan osoittaa kansainvälisillä mittareilla.
Lue lisää tiedotteesta!

Päivitetty: 27.11.2019 12:47
Luotu: 20.11.2013 9:45