Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Valtion tutkimusrahoituksen haku

Tyksin erityisvastuualueen tutkimustoimikunta julistaa haettavaksi vuoden 2017 valtion tutkimusrahoitusta yliopistotasoiseen terveyden tutkimukseen  

Hakuaika päättyy maanantaina 19.9.2016 kello 15.45.  

Tyksin erityisvastuualueen (erva) valtion tutkimusrahoitus jaetaan terveydenhuoltolain (1326/2010) mukaisesti yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen tutkimushankkeille kilpailutettuna rahoituksena. Erityisvastuualue kattaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Satakunnan sairaanhoitopiirin ja Vaasan sairaanhoitopiirin toiminta-alueet. Rahoitus korvaa aiemman ns. evo-rahoituksen. 

Yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen tavoitteena on

 1. edistää väestön terveyttä ja hyvinvointia terveydenhuollon palvelujärjestelmässä tehtävän korkeatasoisen ja vaikuttavan terveyden tutkimuksen kautta
 2. edistää terveydenhuollon laatua ja potilasturvallisuutta
 3. tuottaa uutta tietoa sekä huolehtia sen levittämisestä ja hyödyntämisestä terveydenhuollossa ja muualla yhteiskunnassa. 

Rahoitusta voi hakea yksittäinen tutkija tai tutkimusryhmä ohjeiden mukaisesti. Ennen lähettämistä tutkijan tulee varmistaa toimintayksikkönsä johdolta, että hän voi olla organisaationsa osahakijana (vastaa aiemmin edellytettyä esimiehen allekirjoitusta), koska lain mukaisesti rahoituksen hakijoina voivat olla Tyksin erityisvastuualueen terveydenhuollon toimintayksikköä ylläpitävä kunta, kuntayhtymä, valtion mielisairaala tai sosiaali- ja terveysministeriön asetuksella säädetty palvelujen tuottaja (Terveydenhuoltolaki, 1326/2010 ja STM:n asetus lääkäri- ja hammaslääkärikoulutuksen korvauksiin ja yliopistotasoisen terveyden tutkimuksen rahoitukseen oikeutetuista palvelujen tuottajista, 1125/2013).  

Hakemukset arvioidaan lääketieteen ja terveystieteen tutkimuksen asiantuntijoista koostuvissa hanketyöryhmissä. Keskeisinä arviointiperusteina ovat tutkimushankkeen tieteellinen taso ja merkitys terveyden- ja sairaanhoidon sekä terveyspalvelujärjestelmän kehittämisen kannalta. 

ERVA hakuohjeista 2017 löytyvät tarkemmat tiedot hakukriteereistä ja –menettelyistä.

Hankerahoitusta haetaan erillisillä hakulomakkeilla (huomaathan, että lomakkeet A ja C ovat hakemusryhmäkohtaisia (kliininen tai palv.järjestelmä- ja vaikuttavuustutkimus).

 • Varttuneet ja post doc -tutkijat hakulomake A (uusi tai jatkohakemus) 
 • Väliraportti, lomake B (ehdollisena myönnetty rahoitus)
 • Tohtorin tutkintoa suorittavat hakulomake C

Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan haku tohtoritutkinnon opinto-oikeutta varten on 1.-19.9. eli nyt jätetyt hakemukset eivät ehdi sada päätöstä hakuajan päättymiseen mennessä. Tutkimusrahoitushaussa hyväksytään ne hakijat, jotka ovat hakeneet opinto-oikeutta 19.9. mennessä ja tästä on merkintä hakemuksessa.

Tällä hakukierroksella haettavana ovat myös 50/50-tutkijavakanssit ervan toimintayksiköissä työskenteleville tutkijoille (hakuohjeiden kohta 5).

Yksittäinen tutkija tai tutkimusryhmä toimittaa hakemuksensa sähköisesti VSSHP:n sähköisen asioinnin kautta hakuohjeiden mukaisesti. Lista organisaation hakemuksiin liittyvistä osahakemuksista lähetetään kunkin organisaation hyväksyttäväksi ja allekirjoitettavaksi hakuajan päättymisen jälkeen.

Hakulomake A:n pakollinen liite: Rahoitussuunnitelma

Hakemuksen tekeminen sähköisen asioinnin kautta

Sähköisen asioinnin ohje

 1. Mene sivulle: https://vsshp.twebasiointi.fi/hta/   
 2. Klikkaa Varaa tunnus –kohdasta ja tee itsellesi käyttäjätunnus. Anna pyydetyt tiedot. Mikäli sivusto pyytää uudelleen kirjautumista eikä hyväksy juuri tehtyjä tunnuksia, kokeile vaihtaa selain toiseen.
 3. Kun olet kirjautunut asiointiin, mene Uusi asiointi –sivulle. Tarvittavat lomakkeet löytyvät kohdasta Asiointi lomakkeilla. 50/50-tutkijavakanssia hakiessasi toimi sivun Avoin asiointi ohjeiden mukaisesti.
 4. Klikkaa lomake auki ja täytä se. Mikäli sivusto pyytää uudelleen kirjautumista eikä hyväksy juuri tehtyjä tunnuksia, kokeile vaihtaa selainta tai avata linkki lomakkeelle uudessa välilehdessä (ks. ohje, s. 4). Lomakkeen täyttämisen voi jättää kesken ja jatkaa myöhemmin. Silloin klikataan ruksi lomakkeen lopussa olevaan ”Haluan jatkaa myöhemmin” ‑kohtaan ja tallennetaan lomake. Keskeneräinen lomake löytyy myöhemmin asiointiluonnoksista (sivulta Omat asioinnit).
 5. Lomakkeen (joko kokonaan tai osittain täytetyn) tallentamisen jälkeen avautuu ruutu, jossa on linkki Omat asioinnit –sivulle. Täyttämäsi lomake näkyy Viimeisimmät asiointiluonnokset ‑kohdassa. Mikäli lomake on keskeneräinen, pääset jatkamaan täyttämistä lomakkeen nimeä klikkaamalla. Liitteitä ei lisätä vielä sähköiselle lomakkeelle vaan vasta kun valmis lomake on tallennettu ja olet siirtynyt asioinnin täyttämiseen.
 6. Liitteiden lisääminen: Klikkaa asiointiluonnos (= valmiiksi täytetty lomake) auki. Liiteasiakirjat-kohdassa näkyy pdf-muodossa täytetty hakulomake. Liitä mukaan loput liitteet kohdasta Liitä uusi asiakirja (Selaa/Tallenna tiedosto). Liitteet pyydetään toimittamaan yhtenä tiedostona.
 7. Huomioi kohta ”Haluan päätöksen tiedoksi sähköpostilla”.
 8. Lopuksi klikkaa ”Lähetä käsittelyyn”.

Lisätietoja antavat työryhmien puheenjohtajat tutkimusylilääkäri Päivi Rautava (kliininen tutkimus), puh. 050 300 5846 ja professori Helena Leino-Kilpi (palvelujärjestelmä- ja vaikuttavuustutkimus), puh. 02 333 8404.

Päivitetty: 16.9.2016 12:21
Luotu: 18.8.2014 9:12