Siirry sisältöön

Välkommen till vår förlossnings- och BB-avdelning!

Svenskspråkiga par har möjlighet att komma och bekanta sig med vår verksamhet på Åucs U-sjukhus (hus 3, ingång 3F mödrapolikliniken/förlossningsavdelningen), Kinakvarngatan 4-8, Åbo, en gång i månad klo 14-15.30. Väl på plats behövs ingen anmälan, utan vänta på barnmorskan vid mötespunkten. 

Nedan länkar till Åucs områdeskartor (på finska) med parkeringsplatsinformation:

http://www.vsshp.fi/fi/toimipaikat/tyks/Documents/tyks-kantasairaala-aluekartta.pdf

http://www.vsshp.fi/fi/toimipaikat/tyks/Documents/tyks-qpark-kartta.pdf

Bekantningstillfällena är för förstfödare

Den lämpligaste tidpunkten för besöket är vid den 32 graviditetsveckan eller efter det.

Vid besöket får du höra barnmorskan berätta om hur förlossningen förlöper, hur den kan sätta igång hemma, när det är dags att starta till förlossningsavdelningen och så klart om själva förlossningen. BB-avdelningens barnmorska berättar i sin tur om tiden efter förlossningen, om amning och skötseln av babyn. Ni får under besöket bekanta er med våra utrymmen och vården i förlossningssalen samt på BB-avdelningen. Den blivande pappan, stödpersonen/partnern är välkommen med på besöket. Reservera gärna ca 1,5 timmar för besöket. Vi hoppas att familjens barn inte kommer med på dessa besök.  

Ni kan ni i förväg bekanta er med Åucs Kvinnoklinik via våra nätsidor, där det finns aktuell information om våra avdelningar och deras verksamhet. Du kan byta språket till svenska/engelska uppe i balken. Även de finskspråkiga områdeskartan med parkeringsinformation hittas här.

http://www.vsshp.fi/fi/toimipaikat/tyks/to7/Sivut/default.aspx

Du kan också bekanta dig virtuellt i förväg med avdelningarna genom denna länk:

http://360.vsshp.fi/tykssynnytysosasto-sve/

Kolla gärna även Kvinnohuset i Hälsobyn, där det finns mycket information om graviditet, förlossning och tiden efter förlossningen, babyvård och amning.

https://www.terveyskyla.fi/naistalo/sv/graviditet-och-förlossning/förlossning/förlossningens-spontana-starts

Boka tid till besöket här:

Nästa bekantningsbesök för förstföderskor på svenska ordnas i februari. I januari är ni välkomna på besök på finska eller engelska.

03.03.2020

Päivitetty: 10.2.2020 09:46