Siirry sisältöön

​Koronavirusepidemia 2020

Tältä sivulta löytyvät ajantasaiset tiedot ja muu koronavirukseen liittyvä materiaali Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä.

Tilanne VSSHP:ssa

Katso viimeisin koronakatsaus VSSHP:n alueella (22.9.2020).

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronavirusinfektion ilmaantuvuus jatkaa nousuaan. Kaikkiaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä 521 tartuntaa. Viimeisen viikon aikana (14.–20.9.2020) uusia tartuntoja todettiin 29. VSSHP:n tapausmääriä voi tarkastella THL:n tilannesivustolla.

Vierailut sairaaloissa sallittuja rajoitetusti

Vierailut sairaaloissa ovat mahdollisia siten, että vierailijoiden määrä rajoitetaan pääsääntöisesti kahteen vierailijaan potilasta kohden.

Osastokohtaiset rajoitukset jatkuvat erityisesti riskiryhmiä hoitavilla osastoilla. Näitä ovat esimerkiksi vanhuspsykiatrian, syöpätautien, tehohoidon sekä päivystyksen osastot. Vierailijoita pyydetään varmistamaan vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä osastolta.

Varsinais-Suomea koskevat suositukset koronaviruspandemian leviämisen ehkäisemiseksi

Koronatesteihin tulee hakeutua STM:n ohjeistuksen mukaisesti. Testiin hakeutumisen kiireellisyyttä kannattaa punnita ottaen huomioon, että suurin osa alueen tartunnoista on johdettavissa ulkomaille. Jos esimerkiksi lapsen oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut ulkomailla edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Katso myös: Lapset ja koronavirus (THL).

Kasvomaskien käyttöä suositetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella THL:n maskisuosituksen mukaisesti.

Katso myös Fölin nettisivuilta koronaviruksen vaikutukset Turun seudun joukkoliikenteeseen ja muihin palveluihin.

Etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti. Suosituksen mukaan alueen työpaikoilla siirrytään etätyöhön työtehtävien sen salliessa ja edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.

Yleisötilaisuuksien rajoituksia antavat aluehallintoviranomaiset.

Torju pisaratartunta

Maskin oikeaoppinen käyttö.

 Koronatiedotteet (VSSHP)

Päivitetty: 24.9.2020 12:29
Luotu: 13.3.2020 11:23