Siirry sisältöön

​Koronavirusepidemia 2020

Päivitetty 27.10.2020

Tältä sivulta löytyvät ajantasaiset tiedot ja muu koronavirukseen liittyvä materiaali Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä. Sivulta löytyvät myös linkit piirin kuntien omille koronasivuille.

Tilanne VSSHP:ssa

Koronapandemia on Varsinais-Suomessa edelleen kiihtymisvaiheessa. Tällä hetkellä koronavirustartunnan lähteistä pystytään tunnistamaan hieman yli 70 %. Noin neljännes kaikista tartunnoista tulee nyt omilta perheenjäseniltä, samassa taloudessa asuvilta ja muusta lähipiiristä.

Lue lisää aiheesta VSSHP:n viimeisimmästä koronatiedotteesta (27.10.2020)

Kaikkiaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä 874 tartuntaa (25.10. mennessä). THL:n mukaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon aikana (12.–25.10.) on 31,6. Ilmaantuvuus on siis pysynyt lähes ennallaan edeltävään 14 vuorokauden tarkastelujaksoon verrattuna (18.10. ilmaantuvuusluku oli 31,4).

VSSHP:n tapausmääriä voi tarkastella THL:n tilannesivustolla.

Vierailut sairaalassa koronavirusaikana

  • Vierailusta tulee sopia etukäteen.
  • Vierailijoilla ja saapuvilla potilailla on maski/suu-nenäsuojaimen käyttövelvollisuus (Tyks ei jaa maskeja/suu-nenäsuojaimia).
  • Tulethan terveenä ja oireettomana.
  • Turvaväli vähintään 1,5 m.
  • Huolehdithan käsihygieniasta.

Vierailut sairaaloissa ovat mahdollisia siten, että vierailijoiden määrä rajoitetaan pääsääntöisesti kahteen vierailijaan potilasta kohden.

Osastokohtaiset rajoitukset jatkuvat erityisesti riskiryhmiä hoitavilla osastoilla. Näitä ovat esimerkiksi vanhuspsykiatrian, syöpätautien, tehohoidon sekä päivystyksen osastot. Vierailijoita pyydetään varmistamaan vierailun sopivuus etukäteen kyseiseltä osastolta.

Varsinais-Suomea koskevat suositukset koronaviruspandemian leviämisen ehkäisemiseksi

Koronatestit: Jos oireet viittaavat koronavirusinfektioon, tulisi tehdä Omaolo.fi-sivustolla oirearvio. Sivusto antaa jatko-ohjeita testiin hakeutumiseen. Katso myös: Lapset ja koronavirus (THL).

Kasvomaskien käyttöä suositetaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella THL:n kiihtymisvaiheen suosituksen mukaisesti.

Etätyösuositus on Varsinais-Suomessa voimassa valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti. Suosituksen mukaan alueen työpaikoilla siirrytään etätyöhön työtehtävien sen salliessa ja edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla.

Yksityis- ja yleisötilaisuuksien rajoitukset: 

    • Lounais-Suomen aluehallintoviraston voimassa olevan määräyksen mukaan kaikissa yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa on noudatettava opetus-ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antamaa ohjetta. Aluehallintovirasto valmistelee parhaillaan seuraavaa päätöstä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta.
    • Tietoa aluehallintovirastojen määräämistä yleisötilaisuuksien rajoituksista, ravintolatoiminnan rajoituksista ja eri viranomaisten toimivallasta: Usein kysytyt kysymykset / Koronavirus - COVID-19 (avi.fi).

Torju pisaratartunta

 Koronatiedotteet (VSSHP)

 

Päivitetty: 27.10.2020 14:19
Luotu: 13.3.2020 11:23
Siirry Terveyskylän koronabottiin ja tee arvio tartunnan todennäköisyydestä.

Siirry ja tee oirearvio Omaolo.fi-sivustolla.

 Kuntien koronasivut