Siirry sisältöön

Ensihoidon todistukset ja tentit

Sosiaali- ja terveysministeriön 6.4.2011 antama asetus ensihoitopalvelusta sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin antamat määräykset määrittelevät ensihoitopalvelussa työskentelevien henkilöiden koulutusvaatimukset. Tämän vuoksi ei ole enää tarpeellista antaa tenttimenestyksen perusteella ”lupia” ensihoidon perus- tai hoitotasolla toimimista varten.

Tästä huolimatta Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä edellytetään, että ensihoitopalvelussa toimivat henkilöt osallistuvat näyttötilaisuuksiin, joissa arvioidaan henkilöstön osaamista. Perinteinen kirjallinen tentti on tavanomaisin näyttötilaisuuden muoto. Näyttötilaisuuksien on tarkoitus motivoida opiskeluun ja olla oppimistilaisuuksia – lisäksi tuloksia käytetään esimerkiksi koulutuksen suunnittelussa. Osaamisen perusteella määritetään, milloin henkilön tulee osallistua seuraavan kerran näyttötilaisuuteen.

Menestys näyttötilaisuudessa ei sinänsä oikeuta lääkkeiden annosteluun ja hoitotoimenpiteiden suorittamiseen. Lisäksi tarvitaan riittävä peruskoulutus, perehdytys, toimipaikkakoulutus ja työsuhde terveydenhuollon toimintayksikköön. 

Päivitetty: 7.11.2019 15:23
Luotu: 27.6.2014 12:11