Siirry sisältöön

Sairaala oppimisympäristönä

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) toimii opetussairaalana tarjoten sosiaali- ja terveysalan koulutusta järjestävien korkeakoulujen ja oppilaitosten opiskelijoille koulutussopimusten mukaista opetusta työharjoittelun ja työssäoppimisen jaksoilla.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden työharjoittelu ja työssäoppiminen järjestetään huomioiden potilaiden, henkilöstön ja opiskelijoiden turvallisuus ja VSSHP:n ohjeistus koskien Covid-19 epidemiaa. Viimeiset ohjeet löytyvät VSSHP:n internet-sivulta Koronavirusepidemia 2022

Opiskelijat noudattavat samoja ohjeita kuin VSSHP:n henkilöstö voimassaolevan koronavirusinfektion ohjeistuksen mukaan. Covid-19 koronavirusinfektion diagnostiikka ja hoito VSSHP:ssa

Seuraamme tarkasti koronavirustilannetta ja tarvittavat muutokset opetustoimintaa koskien tehdään tilanteen niin edellyttäessä. Pandemiatilanteen muuttuessa harjoittelujakso voidaan keskeyttää tai peruuttaa yksikön toiminnassa tai henkilöstön sijoittumisessa tapahtuvista muutoksista johtuen tai mikäli katsotaan, ettei opiskelija voi kyseisessä yksikössä suorittaa harjoitteluaan turvallisesti.

Harjoittelujaksot suunnitellaan ja varataan normaalin protokollan mukaisesti. Koronavirustilanteen takia saatamme kuitenkin joutua tekemään muutoksia harjoittelupaikkavarauksiin. Kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden harjoittelut sallitaan kansallisten maahantulorajoitusten mukaisesti. (13.12.2021)

16.12.2021 lähtien olemme varmistaneet työharjoitteluun tulevien opiskelijoiden suojan koronavirustautia vastaan. Toimintaohje opiskelijan koronavirussuojan varmistamiseksi VSSHP. (2.3.2022)

Lääketieteen opiskelija tarkastelee koeputkia.

Sairaaloissamme harjoittelee vuosittain satoja lääketieteen sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita työelämässä tarvitsemiaan taitoja.

Lääketieteen opiskelija

Katso lisätietoa Turun yliopiston sivuilta. Sivuilla kerrotaan myös käytännön harjoittelusta sairaaloissa.

Jos opiskelet lääketiedettä ulkomailla, hakeudu meille harjoitteluun ulkomailla opiskelevien vaihto-ohjelman kautta. Lisätietoa:

Sosiaali- ja terveysalan opiskelija

Tarjoamme monipuolisia, mielenkiintoisia ja haasteellisia oppimisympäristöjä Varsinais-Suomen alueella.

Lue lisää harjoittelupaikan varaamisesta

Päivitetty: 28.6.2022 12:04
Luotu: 20.11.2013 10:38

 Harjoittelupaikat

Harjoittelupaikkojen esittelyt ovat yksiköidemme sivuilla (katso erityisesti "Opiskelijoille"-välilehti).