Siirry sisältöön

Turun yliopistollisen keskussairaalan seniorit ry

Turun yliopistollisen keskussairaalan Seniorit ry on Tyksistä eläkkeelle siirtyneiden tai siellä valtaosan työurastaan tehneiden yhdistys. Perustuva kokous oli 15.11.1999.

Yhdistyksessä toimivat jaostot järjestävät erilaisia tapaamisia. On hengellisten asioiden pohdintaa, liikuntaa eri muodoin, kirjallisuuteen perehtymistä ja kädentaitajat käsitöitä tehden. Teatterimatkoja ja erilaisia kulttuuritapahtumia on järjestetty jäsenistön toiveita toteuttaen.

Yhdistyksen hallitus kokoaa jaostojen ehdotukset toimivaksi kokonaisuudeksi ja tiedottaa ohjelmatarjonnasta. Jäsenistön oma aktiivisuus vaikuttaa siihen miten onnistunutta ja kiinnostavaa ohjelmaa on tarjolla. Kaikki jaostot esittelevät toimintaansa näillä sivuilla ja sieltä löydät tarkemmat tiedot jaostojen tarjonnasta. Yhdistyksen toiminnan periaatteena on olla avoin kaikille Tyksin eläkeläisille. Jäsenmäärämme oli vuoden 2020 alussa noin 680.

Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoomme.

Ajankohtaista

Huom!

Epävarman koronatilanteen vuoksi on jaostojen  tapaamisia jouduttu rajoittamaan, joten seuraa sähköpostiasi, ilmoitteluamme kotisivuilla ja TS:n maanantaisia yhdistysten ilmoituksia.

Hallitus toivoo, että olet muistanut maksaa 10 euron jäsenmaksumme. Jos se on unohtunut, hoidathan sen pikaisesti yhdistyksen tilille

FI 97 5710 8320 0263 65 käyttäen viitenumeroa 20320207.

Tyksin seniorit ry:n hallitus


Jäsenkirjeen  2/2020 teksti:

Hyvä Tyksin seniori

Keväällä koronavirus sotki pahasti toimintaamme ja jouduimme peruuttamaan monia mukavia retkiä ja tapahtumia.  Nyt toivomme hartaasti, että tilanne pysyisi vakaana ja voimme toteuttaa kaikki valmistelemamme tapahtumat. Jos tilanne hankaloituu, kerromme niin kotisivuilla kuin sähköpostitse peruutetuista tapahtumista. Retken vastuuhenkilöltä voi aina varmistaa toteutuuko retki.

Kuluvan vuoden jäsenmaksu

On ikävää, että harmillisen monelta on unohtunut kuluvan vuoden jäsenmaksun maksaminen. Niille, joilta jäsenmaksu on jäänyt maksamatta, on tämän jäsenkirjeen mukana pankkisiirto sen maksamiseksi. Huolehdithan viimeistään nyt maksamatta jääneen jäsenmaksun. KIITOS!

Kevään ja syksyn yhdistetty vuosikokous

Pe 27.11.2020 klo 12 alkaen. Kevään vuosikokous jouduttiin peruuttamaan ja nyt syksyllä pidetään yhdistetty vuosikokous. Kokous järjestetään perjantaina 27.11. Tyksin Risto Lahesmaa –salissa. Tilaisuus alkaa kahvitukselle klo 12 T-sairaalan kahviossa. Koronasta johtuen olemme päätyneet siihen, että tilaisuudessa ei tällä kertaa ole asiantuntijan pitämää luentoa. Kokous alkaa kahvituksen jälkeen noin klo 12.30. Kokouksessa käsitellään vuoden 2019 tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä. Tämän lisäksi valitaan yhdistykselle kahdeksi seuraavaksi vuodeksi puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja, sekä valitaan hallituksen uudet jäsenet erovuoroisten tilalle. Tilinpäätös ja vuosikertomus on pyydettäessä saatavilla sihteeriltä noin kaksi viikkoa ennen vuosikokousta.  Kahvitarjoilun vuoksi yhdistyksen jäseniä pyydetään ilmoittautumaan vuosikokoukseen viimeistään 20.11.2020 yhdistyksen sihteeri Taru Luukkala-Viitaselle mieluiten sähköpostitse, tyksseniorit.sihteeri@gmail.com  tai puh 040 7231525.  Mikäli koronavirus asettaa uusia rajoitteita on tarkoituksena järjestää vuosikokous sähköpostitse. Siitä tiedotetaan erikseen.

Tässä jäsenkirjeessä kerromme tapahtumista syyskuusta tammikuuhun 2021. Kannattaa ilmoittautua retkille yms mahdollisimman nopeasti niin varmistat, että mahdut mukaan. Tarkista jäsenkirjeestä myös kenelle ilmoittaudutaan ja laita retken hinta välittömästi maksuun niin kaikki sujuu silloin joustavasti. Hallitus toivoo myös, että kun ilmoittaudut maksulliselle retkelle yms olet osaltasi huolehtinut jäsenmaksustasi.                                                       

Kaikkiin retkiin ja tapahtumiin pyydetään ilmoittautumaan määräajassa  tapahtumaesittelyssä mainitulle henkilölle, esittelyssä annettuun sähköpostiin tai puhelinnumeroon

                               Maksut pyydetään hoitamaan ajallaan yhdistyksen tilille

                             FI97 5710 8320 0263 65 ilmoitettua viitenumeroa käyttäen

Mahdollisesta peruutuksesta on syytä ilmoittaa heti esteen ilmaannuttua, niin että jonotuslistalla olevat pääsevät mukaan. Ilmoittautumiset ovat sitovia.

Tapahtumat

Retki- ja kulttuurijaosto

Ohessa kerromme syksyn retkistä ja tapahtumista. Ilmoittaudu haluamaasi tapahtumaan ajoissa ja hoida maksu saman tien, käyttäen ehdottomasti annettua viitenumeroa. Jos retkeen sisältyy ruokailua, kerrothan ruokarajoitteesi ilmoittautumisen yhteydessä.

Jaoston vastuuhenkilönä toimii Mirja Hovirinta mirja.hovirinta@gmail.com, tai puh  050 5590162 ja jäseninä

 

To 1.10. klo 19 Turun kaupunginteatteri, Jälleen soittaa Dallapé

Dallapé juhlii 95-vuotistaivaltaan Suomen merkittävimpänä ja Euroopan vanhimpana yhtäjaksoisesti toiminnassa olleena viihdeorkesterina konserteissa, tansseissa ja iltamissa eri puolilla Suomea.Turun kaupunginteatterissa Dallapén juhlakonsertin solistivieraana on upea Maria Ylipää.

Ilmoittaudu 3.8.mennessä Leenalle uttulaleena@gmail.com tai puh.040 522 2647 ja maksa heti 3.8. esityksen hinta 44€ yhdistyksen tilille FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen ehdottomasti viitenumeroa 11020202. KYSY PERUUTUSPAIKKOJA!

 

To15.10 klo 13 Turun taidemuseo, muotoilija ja keraamikko Birger Kaipiaisen näyttely

Ankaran modernismin vastavirtaan kulkeneen taiteilijan herkullisen runsaat teokset johdattavat katsojan sadunhohtoiseen maailmaan, jota leimaavat nostalgia ja romantiikka. Jokainen maksaa sisäänpääsymaksun 7 € itse tai museokortilla ja yhdistys maksaa opastuksen. Ilmoittaudu 5.10 mennessä Erjalle puh. 0400 969 163 tai erja.lankinen@gmail.com 

 

Ti 10.11. Helsinki, Didrichsenin taidemuseo, Vincent van Gogh näyttely ja Kalliolaakson kivilinna Perniössä

Tutustumme Vincent van Gogh`n Tie taiteilijaksi näyttelyyn, joka viimeistelee museon 55 juhlavuoden. Tie taiteilijaksi esittelee taiteilijan uran varhaisvuosia 1881–1886. Piirustukset kertovat Van Goghin matkasta taiteilijaksi, uppoutumisesta piirustusharjoituksiin ja ponnisteluista siirtää havaittu maailma paperille. Keskeisiä aiheita ovat maalaisväestön ja maatyön kuvaus, hollantilainen maisema maaseutu- ja kaupunkinäkymineen sekä henkilötutkielmat. juhlavuoden.

Lähtö klo 8 Tuomiokirkon torilta. Matkalla aamiainen Lohjalla. Didrichsenin museolla tutustumme van Gogh näyttelyyn opastetusti. Museolta lähdemme noin klo 12.30 ja ajamme Perniöön Kalliolaakson linnaan, jossa ruokailemme.

Kalliolaakson linna on kahden ihmisen omin käsin rakentama unelma, jossa tiivistyy 200 vuotta historiaa ja nykyhetkeä. Talon eri rakennusvaiheista käytettyihin materiaaleihin – kaikella on oma tarinansa. Alunperin talonpoikaisrakennus sijaitsi Somerolla, josta se siirrettiin pala palalta Perniöön ja rakennettiin nykyiseen muotoonsa. Seinät ovat sisältä paksua käsin veistettyä hirttä.

Ulkokuorta komistaa 280 tonnia luonnonkiveä ja tiiltä. Talon ikkunat ja ovet ovat myös omaa tuotantoa.

Varaamme aikaa lähempään tutustumiseen tähän omintakeiseen kivilinnaan. Turussa olemme noin klo 17.30. Ilmoittaudu 30.10, mennessä Heimolle, heimo.kumlander@gmail.com tai puh 040 5934021 ja maksa saman tien retken hinta 74 €  tai museokortilla 60€  yhdistyksen tilille   FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen ehdottomasti viitenumeroa 101120203.

 

 Pe 27.11. Vuosikokous alkaen kahvituksella klo 12

varsinainen vuosikokous noin klo 12.30. Katso vuosikokousta koskevat tiedot jäsenkirjeen etusivulta.

 

To 3.12. Puurojuhla klo 14.30 – 17

Tyks Seniorien yhteistä perinteistä puurojuhla vietetään U-sairaalan ruokasalissa klo 14.30.-17. Tilaisuus on Tyksin seniorit ry:n jäsenille maksuton. Ohjelmassa mm. Vsshp:n johdon tervehdys, musiikkia, arvonta, joulupuuro ja torttukahvit.  Ilmoittaudu 26.11. mennessä Ritva Jansenille, jansen.ritva@gmail.com tai p. 050 5588557.

Tule mukaan tapaamaan muita senioreita ja viettämään hauskaa iltapäivää!

 

To 3.12. klo 13 Turun kaupunginteatterin näytelmä Nokia   

Liikemaailma johtajineen on harvinainen aihe näyttämöllä. Suomesta kuitenkin löytyy käänteissään aivan uskomaton yritystarina, josta riittää loputtomasti kerrottavaa. Turun Kaupunginteatterin päänäyttämöllä nähdäänkin suomalaisia vuosikymmenien ajan puhuttanut aihe, Nokia.  Jorma Ollila on täynnä unelmia lähtiessään kehittämään kumisaappaista tunnettua Nokiaa. Hän haluaa tehdä siitä Suomen ensimmäisen aidosti globaalin suuryhtiön. Mies onnistuu, mutta kun maailma muuttuu, alkaa maa järkkyä yrityksen alla. Ilmoittaudu 3.11. mennessä Leenalle, uttulaleena@gmail.com tai puh   040 5222647 ja maksa saman tien esityksen hinta 41€ yhdistyksen tilille   FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen ehdottomasti viitenumeroa 31220202.

2021

Ke 13.1. 2021 Sisustusarkkitehti Carin Bryggman 100 vuotta

Carin Bryggmanin (5.4.1920–7.4.1993) syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi Turun linnassa esitellään hänen elämäänsä ja suunnittelutöitään. Näyttely perustuu Turun museokeskuksen kokoelmiin: Carin Bryggmanin valokuviin ja hänen tekemiinsä sisustussuunnitelmiin ja huonekalupiirustuksiin. Esillä on esimerkkejä Bryggmanin suunnittelemista huonekaluista.

Tarjoamme opastetut kierrokset tähän mielenkiintoiseen näyttelyyn klo 14 ja 15, molempiin mahtuu 20 henkilöä. Jokainen maksaa pääsymaksun itse, joko museokortilla tai 6 € kassalle.

Ilmoittaudu Mirjalle, mirja.hovirinta@gmail.com tai p. 0505590162, 7.1. mennessä ja kerro kumpaan kierrokseen haluat.

 

To 28.1. Ostosmatka Helsinki Outletiin ja Fazerin vierailukeskukseen

Lähtö klo 8 Tuomiokirkon torilta. Matkalla aamiainen Lohjalla. Alkuun menemme Fazerin vierailukeskukseen ja teemme tunnin kestävän kierroksen. Sen jälkeen klo 12.30 nautimme lounaan. Aikaa on myös herkkujen ostamiseen. Tämän jälkeen siirrymme Outlet- ostoskylään. Siellä on noin 45 tunnettujen vaatetuksen, sisustusalan ja kosmetiikan tuotemerkkien tehtaanmyymälää. Ostosaikaa on noin 2,5 tuntia. Huomaathan että outlet on ilman yhtenäistä kattoa, eli ollaan siis osittain ulkotilassa. Huomioi se pukeutumisessa. Alueella on myös kahvila. Ilmoittaudu 5.1.2021 mennessä Erjalle, erja.lankinen@gmail.com tai puh  040 0969163.

Maksa retken hinta 48 € saman tien yhdistyksen tilille  FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen ehdottomasti viitenumeroa.280120218

Jaostot

Epävarman koronatilanteen vuoksi on jaostojen syksyiset tapaamiset normaalista poikkeavia. Osa jaostoista kokoontuu, osa on edelleen tauolla:

Hengellinen piiri on tauolla koko syksyn. Tarvittaessa ole yhteydessä piirin vetäjään Ella Raaliin puh 050 5625119 tai ella.raali@gmail.com.

Lukupiiri kokoontuu tauon jälkeen loka- ja marraskuussa. Kokoontumispaikka on vaihdettu tilavampaan, Veritaksen Ole ravintolaan, jossa tapaamme omassa kabinetissa.

      • Keskiviikkona 28.10. klo 12 (Huom! aika). Keskustelun kohteena on Sally Salmisen kirja  Katriina, Juha Hurmeen käännöksenä.
      • Keskiviikkona 25.11. klo 12 (Huom!  aika) Kirjana Muriel Barbery: Siilin eleganssi.

Kupittaan Veritas stadionin Ole-ravintola, Hippoksentie 6, sisäänkäynti on Blombergin aukion puolelta, parkkipaikan vierestä, 3 krs. Hissi.

Huomaathan että paikka on lounasravintola, hinnat  9,50 €- 13 €.

Ota tarvittaessa lisätietoja varten yhteyttä piirin vetäjiin Eeva Peri puh 0400 960194 tai eeva.peri@pp.inet.fi taikka Karin Järvinen puh 0400 243728 tai karinjarvinen@gmail.com.

Kädentaitojen jaosto kokoontuu 6.10. klo 13 Tuijan luona.

Tarkista seuraavien kokoontumisten tilanne vetäjiltä Tuija Taipale puh 0400 934987 tai Arja Kuukkala puh 0500 926044.

Liikuntajaosto

     • Kävelyt jatkuvat normaalisti maanantaisin. 
      Lähtö Tuomiokirkolta klo 10.30. Tarvittaessa tiedustelut Riitta Virtanen puh 040 5159229 tai riitta.virtanen@fimnet.fi
     • Keilailu jatkuu toistaiseksi keskiviikkoisin klo 12.  Tarvittaessa tiedustelut Riitta Virtanen puh 040 5159229 tai riitta.virtanen@fimnet.fi
     • Pilatesjumppa on tauolla toistaiseksi ainakin syys-lokakuun.
      Jatkosta ole yhteydessä vetäjiin Kaija Kouvo puh 041 5484433 tai kaija.kouvo@gmail.com tai Maarit Hagström puh 040 7575385

 Tiedotamme kunkin jaoston toiminnan jatkosta yhdistyksen kotisivuilla ja mahdollisuuksien mukaan sähköpostitse. Voit myös tarkistaa tilanteen jaoston vastuuhenkilöltä.

ILMOITA SÄHKÖPOSTISI JA MUISTA PITÄÄ YHTEYSTIEDOT AJAN TASALLA!

Yhdistyksen hallitus on päättänyt, että ryhdymme enenevästi käyttämään sähköpostia tiedottamisessa. Monella on sähköposti käytössä, mutta ei ole ilmoittanut sitä jäsenrekisteriä ylläpitävälle sihteerille. Kannattaa olla sähköisen jäsenkirjejakelun piirissä sillä näin saa tiedon myös uusista tapahtumista, joita koskeva tieto ei ole ehtinyt jäsenkirjeeseen. Muista siis, jos osoitteesi muuttuu tai vaihdat sähköpostia, niin ilmoitat siitä sihteerille. Näin varmistat, että saat jäsenkirjeen ja muut tiedotteet keskeytyksettä. 

Yhdistyksen kotisivut ja TS:n menovinkit

Yhdistyksen tulevia tapahtumia voit katsoa myös yhdistyksen kotisivuilta. Niitä pääset helpoiten katsomaan googlaamalla "Tyksin seniorit". Kotisivuille pääsee myös VSSHPn sivuilta kohdasta ammattilaisille ja sivupalkista senioritoiminta tai suoraan osoitteella http://www.vsshp.fi/fi/ammattilaisille/seniorit. 

Kotisivuilta löytyy mm. jaostojen esittelyt ja niiden vastuulla olevat tapahtumat, yhdistyksen säännöt sekä linkki Hospitaalilehteen. Myös Tunturi- Jukolan varaustilanne on esillä. Kotisivuista vastaavat Erja Lankinen puh.  0400 969 163 ja Mirja Hovirinta puh 050 5590162. Heillä on yhteinen sähköpostiosoite Tykssenioritiedotus@gmail.com, jota toivotaan käytettävän kun yhteydenotto liittyy tiedottamiseen.                                                                                                                                     

Turun Sanomien Menovinkit palstalla maanantaisin kerrotaan yhdistyksen sen viikon tapahtumat.  Emme enää ilmoita viikoittain toistuvia säännöllisiä liikuntatapahtumia kuten kävelyä tai pilatesjumppaa, vaan ainoastaan mahdolliset poikkeustilanteet. Menovinkit palstasta vastaa Erja Lankinen  puh.  0400 969 163 tai Tykssenioritiedotus@gmail.com.     

FACEBOOK

Jos olet Facebookissa voit liittyä Tykssenioreiden Facebook ryhmään. Sivuilla on mukavia tietoiskuja tapahtumista ja kuvia retkiltä yms.

Seuraava jäsenkirje lähetetään helmikuun alussa!

ONKO ELÄKKEELLÄ OLEVA TYÖTOVERISI JO YHDISTYKSEN JÄSEN?

Kun tapaat muita eläkkeellä olevia tyksiläisiä, kysy ovatko jo jäsenenä Tyksin seniorit ry:ssä. Jos yhdistys on heille vieras, kerro monipuolisesta toiminnastamme, josta varmasti löytyy jokaiselle jotain, puhumattakaan tasokkaista ja hyvin järjestetyistä mielenkiintoisista retkistä lähialueille tai hieman kauemmas.

Yhdistyksen liittymislomake löytyy Tyks senioreiden kotisivuilta. 

Turun yliopistollisen keskussairaalan seniorit ry:n hallitus

Ohessa hallituksen yhteystiedot!     

Toimihenkilö:
Sihteeri   Taru Luukkala-Viitanen  tyksseniorit.sihteeri@gmail.com ,  puh  040 7231525
Päivitetty: 24.9.2020 10:03
Luotu: 18.8.2014 14:48