Siirry sisältöön

Turun yliopistollisen keskussairaalan seniorit ry

Turun yliopistollisen keskussairaalan Seniorit ry on Tyksistä eläkkeelle siirtyneiden tai siellä valtaosan työurastaan tehneiden yhdistys. Perustuva kokous oli 15.11.1999.

Yhdistyksessä toimivat jaostot järjestävät erilaisia tapaamisia. On hengellisten asioiden pohdintaa, liikuntaa eri muodoin, kirjallisuuteen perehtymistä ja kädentaitajat käsitöitä tehden. Teatterimatkoja ja erilaisia kulttuuritapahtumia on järjestetty jäsenistön toiveita toteuttaen.

Yhdistyksen hallitus kokoaa jaostojen ehdotukset toimivaksi kokonaisuudeksi ja tiedottaa ohjelmatarjonnasta. Jäsenistön oma aktiivisuus vaikuttaa siihen miten onnistunutta ja kiinnostavaa ohjelmaa on tarjolla. Kaikki jaostot esittelevät toimintaansa näillä sivuilla ja sieltä löydät tarkemmat tiedot jaostojen tarjonnasta. Yhdistyksen toiminnan periaatteena on olla avoin kaikille Tyksin eläkeläisille. Jäsenmäärämme oli vuoden 2020 alussa noin 680.

Tervetuloa mukaan kasvavaan joukkoomme.

Ajankohtaista

Hyvä Tyks seniori
 
Ohessa tietoa alkusyksyn Hietaniemen hautausmaan ja Gyllenberg museon  retkestä: 
 
Ke 9.9. klo 8 lähtö Tuomiokirkko torilta, matkalla perinteinen kevytaamiainen  Lohjalla. Hietaniemessä pääkohde on ns Taiteilijakukkula, johon tutustutaan opastetusti , mutta vapaata aikaa jää myös  omatoimiseen tutustumiseen.  Lounas nautitaan Hietaniemen Ravintolassa. Sen jälkeen jatkamme matkaa  Villa Gyllenbergin taidemuseoonTaidemaailmassa on  havahduttu okkultismin ja esoteerisuuden merkittävään rooliin modernin taiteen historiassa Gyllenbergin museon näyttelySalatun tiedon tie valottaa näiden aatesuuntausten merkitystä Suomen taiteessa vuosien 1890–1950 välisenä aikana. Näyttely koostuu paitsi tunnettujen myös historian katvealueille jääneiden taiteilijoiden teoksista, joista osa on ollut harvoin tai ei koskaan aiemmin esillä. Näyttelyssä on mukana rakastettuja klassikkoja muun muassa Akseli Gallen-Kallelalta, Beda Stjernschantzilta, Hugo Simbergiltä ja Helene Schjerfbeckiltä. Tutustumme museoon omatoimisesti  kahdessa ryhmässä , toinen ryhmä varsinaiseen näyttelyyn ja museokotiin sekä toinen puoli upeaan puutarhaan ja ympäristöön.  Ilmoittaudu 25.8. mennessä  Heimolle  heimo.kumlander@gmail.com  tai puh 040 5934021. Ilmoita samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta . Retken hinta on  58 € ja jos sinulla on museokortti  tai olet yli 75-vuotias hinta on 50€.  Muista ottaa museokortti  tai henkilökortti mukaan ! Maksa retken hinta   31.8. mennessä yhdistyksen tilille FI97 5710 8320 0263 65 käyttäen ehdottomasti viitenumeroa  0909202006. 
Korona-ajan edelleen jatkuessa ja Gyllenbergin taidemuseon asettamien rajoitusten vuoksi  emme täytä bussia täyteen, vaan mukaan pääsee 40 nopeinta . Jos olet jo aikaisemmin  ilmoittautunut Heimolle , niin ystävällisesti vahvista  osallistumisesi Heimolle. 
 
                                                                                              Tyks seniorit ry:n hallitus
                                                                                               psta  Taru Luukkala-Viitanen , sihteeri

Huom! Naantalin matka toteutetaan. Seuratkaa kuitenkin kotisivuja ja tarvittaessa ottakaa yhteyttä tapahtuman vastuuhenkilöön.

Hallitus toivoo, että olet muistanut maksaa 10 euron jäsenmaksumme. Jos se on unohtunut, hoidathan sen pikaisesti yhdistyksen tilille

FI 97 5710 8320 0263 65 käyttäen viitenumeroa 20320207.

Tyksin seniorit ry:n hallitus

Päivitetty: 13.7.2020 10:54
Luotu: 18.8.2014 14:48