Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

KoulutuskalenteriSympa

Hallitse käyttöoikeuksiaHallitse käyttöoikeuksia

Otsikko

Kognitiivisen lyhytterapian menetelmäkoulutus

Alkupäivä

1.9.2022

Päättymispäivä

30.9.2022

Kellonaika

08:00-15:30

Paikka

Koulutuksen hinta

Koulutustilaisuus on maksuton. Huomioithan, että ilmoittautumisesi on sitova.

Videoyhteys

Etäyhteys Zoomilla, linkki toimitetaan valituille osallistujille ennen koulutuspäiviä.

Ilmoittaudu tästä

https://www.lyyti.in/Kognitiivisen_lyhytterapian_menetelmakoulutus_5347

Viimeinen ilmoittautumispäivä

06.06.2022

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti Varsinais-Suomessa julkisella sektorilla työskenteleville perustason ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään noin 13–18-vuotiaita nuoria, joilla esiintyy mielenterveyden haasteita.


Koulutuskattavuudessa pyritään huomioimaan alueelliset tarpeet sekä tasapuolisuus, mistä syystä koulutuksenjärjestäjä voi joutua tekemään rajauksia osallistujien osalta. Koulutukseen hyväksymisestä lähetetään vahvistusviesti sähköpostitse ilmoittautumisen päätyttyä.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on oppia soveltamaan kognitiivisten menetelmien periaatteita ja työotetta kohdattaessa mielenterveysoireista kärsiviä nuoria.

Järjestäjä

Lasten ja nuorten matalankynnyksen mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittäminen / Tulevaisuuden Sote-keskus –ohjelma

Luokitus

Ammatillinen koulutus

Ohjelma

Koulutuskokonaisuus muodostuu kolmesta menetelmäkoulutuspäivästä ja noin puolen vuoden kuluttua järjestettävästä boosteripäivästä. Lisäksi koulutetut osallistuvat kahdeksan kerran menetelmätyönohjaukseen pienryhmissä. Pienryhmät tapaavat 3–4 viikon välein 90 minuutin ajan.


Kouluttajina toimivat kouluttajapsykoterapeutti KKT, erityisopettaja ja liikuntatieteiden maisteri (liikuntapsykologia) Sanna Turakka, psykologi ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti Anna Vuorivirta, psykologi ja kognitiivinen psykoterapeutti Kalle Partanen sekä psykologi ja kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti Miia Saaristo.


Etänä toteutettava koulutus perehdyttää kohdennettuihin, aktiivisiin ja helposti omaksuttaviin kognitiivisen lyhytterapian menetelmiin. Tarkempi koulutuskuvaus lähetetään osallistujille ennen koulutuspäivien alkamista. Menetelmän omaksuminen vaatii omaehtoista perehtymistä ennen koulutusta lähetettäviin sekä koulutuksessa saatavaan materiaaliin.


Koulutus yhdistää saumattomasti perinteisempiä kognitiivisen käyttäytymisterapian tekniikoita (esim. psykoedukaatio, tunteiden tunnistamisen ja säätelykeinojen harjoittelu ja altistus) tuoreempiin kolmannen aallon hyväksymis- ja arvopohjaisiin käyttäytymisterapeuttisiin menetelmiin (esim. hyväksymis- ja omistautumisterapian menetelmät, DNA-v-malli nuorille). Kognitiivisen lyhytterapian menetelmien käyttöönotto vaatii motivoituneet työntekijät sekä esimiestason tuen niin, että työntekijöillä on mahdollisuus käyttää aikaa menetelmän käyttöönottoon sekä osallistua menetelmäohjaukseen.


 


1. koulutustapaaminen: 1.9.2022 klo 8–15:30


2. koulutustapaaminen: 13.9.2022 klo 8–15:30


3. koulutustapaaminen: 30.9.2022 klo 8–15:30

Lisätietoja

Tiedustelut: Riina Sjöman, riina.sjoman@tyks.fi p. 050 566 5650

Lisätietoja linkki

Liitteet
Järjestelmätili loi tämän 4.5.2022 10:02
Viimeisin muokkaaja: Järjestelmätili 26.9.2022 16:02