Siirry sisältöön

​Lasten harvinaiset keuhkosairaudet

Keuhkot kasvavat ja kehittyvät koko lapsuuden ajan. Tämän vuoksi lasten keuhkosairauksissa on erityispiirteitä, joita ei aikuisilla nähdä. Tunnettuja lasten keuhkosairauksia on kymmeniä.
Harvinaisen keuhkosairauden varhainen tunnistaminen parantaa taudista aiheutuvaa taakkaa potilaalle ja perheelle. Varhainen tunnistaminen nopeuttaa myös oikean hoidon aloittamisen, jonka avulla voimme usein ennaltaehkäistä pysyvämpiä vaurioita ja parantaa lapsen kokonaiskehittymistä.

Harvinaisen taudin selvittäminen vaatii aina moniammatillista lähestymistapaa ja harvinaisten keuhkosairauksien osalta kansainvälistä verkostoitumista ja aktiivista tiedonvaihtoa yksiköiden kesken kansainvälisesti.

Lasten keuhkosairauksien vastaanotto

Lasten keuhkosairauksien vastaanotto toimii Tyksin Lasten ja nuortenklinikalla. Klinikallamme hoidetaan harvinaisista keuhkosairauksista mm. kystista fibroosia, synnynnäistä värekarvatoimintahäiriötä, keuhkoparenkyymisairauksia ja erilaisia hengityksen säätelyhäiriöitä sairastavia potilaita. Teemme aktiivista tutkimustyötä ja yhteistyötä niin kansallisesti muiden yliopistosairaaloiden kanssa kuin kansainvälisestikin. Vastuulääkärinä toimii dosentti Heikki Lukkarinen. Yksikkö ottaa vastaan ulkopuolisia konsultaatioita ja hoitoon tai tutkimuksiin voi hakeutua lähetteellä.

Päivitetty: 13.10.2020 17:57

 ‭(Piilotettu)‬ Hoitopaikat