Siirry sisältöön

Omaolo.fi tuo terveys- ja sosiaalipalvelut kotisohvalle

Omaolo.fi on verkkopalvelu, joka ottaa sinun mukaan edistämään hyvinvointiasi yhdessä julkisen terveys- ja sosiaalialan ammattilaisten kanssa. Sen käyttö on helppoa ja se säästää sinut jonottamiselta sekä turhilta hoitokäynneiltä.

Omaolon oirearvio kertoo luotettavasti, vaativatko oireesi ammattilaisen hoitoa vai riittääkö itsehoito. Suositukset perustuvat ajantasaisimpaan tieteelliseen näyttöön ja Käypä hoito -suosituksiin. Jos käynti esimerkiksi terveysasemalla on tarpeen ja oma alueesi on mukana Omaolossa, saat varattua palvelussa ajan ammattilaiselle tai tiedon siitä, minne ottaa yhteyttä. Vaikka et kirjautuisi Omaoloon tai se ei olisi käytössä alueellasi, saat perustiedot suositellusta jatkosta ja vinkkejä alueesi palveluihin.

Omaolosta saat muun muassa reseptin tai voit pyytää sairauslomaa. Omaolon kautta ammattilaiset myös saavat paremmat ennakkotiedot sinusta, jolloin asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan. Omaolo on Omakannan kumppani ja palvelut voivat jakaa tietoja sinun suostumuksellasi.

Omaolo-logo, jota klikkaamalla siirryt Omaolo-palveluun.

Päivystystalosta toimintaohjeita ja tietoa äkillisten terveysongelmien varalle

Päivystystalo auttaa, neuvoo ja ohjaa äkillisissä terveysongelmissa missä ja milloin vain apua tarvitset.

Päivystystalo on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu. Tarjoamme tukea päätöksentekoon, tietoa ja toimintaohjeita äkillisten terveysongelmien varalle sekä teemme päivystyspoliklinikoiden toimintaa tutuksi.

Äkillisen oireen tai tapaturman yllättäessä löydät Päivystystalosta toimivat työkalut hoidon tarpeen arvion tekemiseen itsellesi tai läheisellesi sekä itseäsi lähimpänä sijaitsevan päivystyksen tai lähimmän palvelevan apteekin löytämiseksi. Päivystystalosta löydät lisäksi ohjeet hätätilanteessa toimimiseen sekä keskeisimmät ensiapuohjeet. Tarjoamme kaikille avoimia ja maksuttomia ensiapuverkkokursseja, joiden avulla voit kehittää omia ensiapu- ja auttamistaitojasi tositilanteessa.

Päivystystalon ovet ovat aina avoinna. Voit etsiä tietoa ja käyttää työkaluja milloin ja missä vain. Kaikki Päivystystalon palvelut ovat käytettävissä verkkoyhteydessä olevalla puhelimella, tabletilla tai tietokoneella.

Päivystystalon palvelut on suunniteltu ja kehitetty yliopistollisten sairaanhoitopiirien päivystyshoidon ammattilaisten yhteistyönä Virtuaalisairaala 2.0-hankkeessa, joka saa rahoitusta Sosiaali- ja terveysministeriöltä. Päivystystaloon kehitetään jatkossa lisää uusia, sähköisiä hoidon tarpeen arvion ja palveluohjauksen työkaluja.

Päivystystalo-logo, jota klikkaamalla siirry Terveyskylän Päivystystaloon.

Päivitetty: 7.1.2021 9:52