Siirry sisältöön

Hammaslääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella

Hammaslääkäripäivystys virka-ajan ulkopuolella

Virka-ajan ulkopuolella alueellinen hammaslääkäripäivystys palvelee kaikkia Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntien asiakkaita.

 

Hoidon tarpeen kiireellisyyden arvioimiseksi päivystykseen otetaan aina yhteys ensin soittamalla numeroon 02 313 1564 . Soittoajat ovat arki-iltoina klo 15.30 - 18.00, viikonloppuina ja arkipyhinä klo 9.00 - 11.00.

Näiden aikojen ulkopuolella iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä saa neuvontaa äkillisiin vaivoihin päivystyksen puhelinneuvonnasta 02 313 8800.

 

Päivystys on tarkoitettu tilanteisiin, joissa henkilö tarvitsee kiireellistä hoitoa.

  • Äkilliset turvotukset ja tulehdukset, erityisesti, jos on yleisoireita kuten kuumetta, suun avauksen rajoittuneisuutta, ihon punoitusta, nielemisvaikeutta tai muuta yleiskunnon laskua
  • Voimakkaat suun ja leukojen alueen äkilliset särkytilat, joihin asianmukainen särkylääkitys ei vaikuta, eikä hoitoa voi siirtää seuraavaan aamuun
  • Hampaiston, leukojen ja kasvojen vammat ja tapaturmat
  • Hammashoitotoimenpiteiden jälkeiset komplikaatiot, kuten verenvuoto

Kun päivystyshoidon kriteerit eivät täyty (esimerkiksi hampaan tai paikan lohkeama), henkilö ohjataan muualle, esimerkiksi käyttämään terveyskeskuksessa virka-aikana annettavia palveluja.

Päivitetty: 25.3.2020 15:11