Siirry sisältöön

​Sairaalassa olo

Pyrimme tekemään sairaalassa olostasi mahdollisimman viihtyisän. Hoitoa ja tutkimusta tukevat useat palvelut, joita voit hyödyntää käynnilläsi.

Sairaaloiden omilla sivuilla kerromme tarkemmin sairaalakohtaisista palveluista kuten kahvioiden ja kioskien aukioloista, kulkuyhteyksistä ja pysäköinnistä.

Löytötavarat

Löytötavarat toimitetaan sairaaloiden neuvontoihin, joista niitä voi kysyä. Neuvonnasta tavarat lähetetään edelleen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon muutaman kerran vuodessa.

Päivystyksen löytötavaroita säilytetään kaksi viikkoa. Tämän jälkeen nimettömät arvoesineet, esim. avaimet ja korut, toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. Muut löytötavarat, esim. noutamattomat vaatteet, hävitetään. Päivystykseen jääneitä löytötavaroita voit tiedustella puhelimitse päivystyksen neuvontanumerosta 02 313 8800.

Kouluopetus

Oppivelvollisuusikäisille annetaan peruskouluopetusta sairaalassaolon aikana.

Sairaalapapit

Sairaalapapit huolehtivat sairaalan hengellisestä toiminnasta. Heidän kanssaan voi keskustella henkilökohtaisista asioista. Henkilökunta auttaa yhteydenotossa

Lue lisää sairaalapappien toiminnasta.

Sosiaalityöntekijät

Jokaisella klinikalla työskentelee sosiaalityöntekijä. Hänen kanssaan voit keskustella sosiaaliturvaan, sairauteen, kotiuttamiseen ja elämäntilanteeseen liittyvistä asioista.

Lue lisää sosiaalityöntekijöiden toiminnasta.

Potilasasiamiehet

Potilasasiamies antaa tietoja potilaan oikeuksista, toimii niiden edistämiseksi ja toteuttamiseksi, avustaa mahdollisen muistutuksen tekemisessä ja neuvoo potilasvahinkoasioissa.

Lue lisää potilasasiamiesten toiminnasta.

Kahvilat

Kahvilat tarjoavat muun muassa virvokkeita, pientä purtavaa ja lehtiä. Myös postimerkkejä myydään sairaalan kahviloissa.

Tupakkatuotteita ei myydä sairaaloissa.

TV, sanomalehdet

Jokaisessa potilashuoneessa on televisio ja osastoille tulee paikallisia sanomalehtiä.

Puhelin

Useimmilla osastoilla on vuoteen vieressä puhelin, josta soitetut puhelut laskutetaan sairaalamaksun yhteydessä. Kauko- ja paikallispuhelut voidaan tilata myös keskuksen kautta.

Henkilökunta auttaa puhelujen tilaamisessa.

Matkapuhelimien käyttö on sallittua, jos sitä ei ole erikseen kielletty osastoilla kyltein ja merkein.

Valokuvaaminen sairaalassa

Sairaalassa olevilla muilla potilailla ja asiakkailla sekä täällä työskentelevillä henkilöillä on oikeus yksityisyyteen. Tämän vuoksi pyydämme noudattamaan harkintaa, kun kuvaat sairaalan tiloissa. Ethän kuvaa ihmisiä etkä jakele kuvaamaasi aineistoa koskaan ilman lupaa.

Voit kuvata omaa hoitotilannettasi, jos se ei häiritse hoitoa ja kuvaaminen sopii sinua hoitavalle henkilökunnalle. Sairaalan julkisissa tiloissa kuten piha-alueilla, kahviossa, aulassa tai odotustiloissa voit kuvata, jos kuvista tai kuvateksteistä ei ole tunnistettavissa muita ihmisiä.

Ole tarvittaessa yhteydessä Tyksin viestintään, jos tarvitset kuvauslupaa: viestinta(a)tyks.fi.

Koirat sairaalassa

Koirat, jotka ovat palvelutehtävissä kuten opaskoirat, avustajakoirat ja vartiointitehtävissä olevat koirat ovat sallittuja sairaalassa.

Saattohoidossa tai pitkään sairaalassa olevat voivat pyytää erillislupaa koiransa vierailulle. Koirasta ei kuitenkaan saa aiheutua häiriötä potilaiden tai henkilökunnan turvallisuudelle. Asiasta on sovittava etukäteen ja ilmoitettava kuka on vastuussa koirasta vierailun ajan. Koira pidetään kytkettynä koko vierailun ajan.

Teho-osastoille, valvontaosastoille tai muihin tiloihin, joissa infektioiden riski pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, koirat eivät pääse.

Päivitetty: 10.1.2022 16:02
Luotu: 20.11.2013 11:02

Hoito ja tutkimukset

Keskeisien sairaanhoitopalvelujemme esittelyt ja hoito-ohjeet.

Toimipaikat

Sairaaloiden ja muiden toimipaikkojemme yhteystiedot ja esittelyt.