Siirry sisältöön

​Sairaalassa olo

Pyrimme tekemään sairaalassa olostasi mahdollisimman viihtyisän. Hoitoa ja tutkimusta tukevat useat palvelut, joita voit hyödyntää käynnilläsi.

Sairaaloiden omilla sivuilla kerromme tarkemmin sairaalakohtaisista palveluista kuten kahvioiden ja kioskien aukioloista, kulkuyhteyksistä ja pysäköinnistä.

Löytötavarat

Löytötavarat toimitetaan sairaaloiden neuvontoihin, joista niitä voi kysyä. Neuvonnasta tavarat lähetetään edelleen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon muutaman kerran vuodessa.

Päivystyksen löytötavaroita säilytetään kaksi viikkoa. Tämän jälkeen nimettömät arvoesineet, esim. avaimet ja korut, toimitetaan Lounais-Suomen poliisilaitoksen löytötavaratoimistoon. Muut löytötavarat, esim. noutamattomat vaatteet, hävitetään. Päivystykseen jääneitä löytötavaroita voit tiedustella puhelimitse päivystyksen neuvontanumerosta 02 313 8800.

Kouluopetus

Oppivelvollisuusikäisille annetaan peruskouluopetusta sairaalassaolon aikana.

Sairaalapapit

Sairaalapapit huolehtivat sairaalan hengellisestä toiminnasta. Heidän kanssaan voi keskustella henkilökohtaisista asioista. Henkilökunta auttaa yhteydenotossa

Lue lisää sairaalapappien toiminnasta.

Sosiaalityöntekijät

Jokaisella klinikalla työskentelee sosiaalityöntekijä. Hänen kanssaan voit keskustella sosiaaliturvaan, sairauteen, kotiuttamiseen ja elämäntilanteeseen liittyvistä asioista.

Lue lisää sosiaalityöntekijöiden toiminnasta.

Potilasasiamiehet

Potilasasiamies antaa tietoja potilaan oikeuksista, toimii niiden edistämiseksi ja toteuttamiseksi, avustaa mahdollisen muistutuksen tekemisessä ja neuvoo potilasvahinkoasioissa.

Lue lisää potilasasiamiesten toiminnasta.

Kahvilat

Kahvilat tarjoavat muun muassa virvokkeita, pientä purtavaa ja lehtiä. Myös postimerkkejä myydään sairaalan kahviloissa.

Tupakkatuotteita ei myydä sairaaloissa.

Katso aukioloajat ja sijaintitiedot sairaaloiden sivuilta.

Kirjastot

Kirjastopalveluja on tarjolla Tyksin Kantasairaalassa (kirjastoauto kerran viikossa), Paimion sairaalassa ja Kirurgisessa sairaalassa sekä Salon aluesairaalassa.

Löydät lisätietoa kirjastopalveluista sairaaloiden sivuilta.

Radio, TV, sanomalehdet

Radio-ohjelmia välitetään sairaalan keskusradion kautta. Ruotsinkielisille potilaille on varattu matkaradioita.

Jokaisella osastolla on televisio ja osastoille tulee paikallisia sanomalehtiä.

Puhelin

Useimmilla osastoilla on vuoteen vieressä puhelin, josta soitetut puhelut laskutetaan sairaalamaksun yhteydessä. Kauko- ja paikallispuhelut voidaan tilata myös keskuksen kautta.

Henkilökunta auttaa puhelujen tilaamisessa.

Matkapuhelimien käyttö on sallittua yleisissä tiloissa ja osastojen päiväsaleissa.

Päivitetty: 16.9.2020 10:43
Luotu: 20.11.2013 11:02

Hoito ja tutkimukset

Keskeisien sairaanhoitopalvelujemme esittelyt ja hoito-ohjeet.

Toimipaikat

Sairaaloiden ja muiden toimipaikkojemme yhteystiedot ja esittelyt.